Sinop Kapatılan Fabrikanın İşçileri, Alacakları İçin Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Sinop Kapatılan Fabrikanın İşçileri, Alacakları İçin Eylem Yaptı

Sinop Kapatılan Fabrikanın İşçileri, Alacakları İçin Eylem Yaptı

Sinop'un merkeze bağlı Demirci köyü Organize Sanayi Bölgesi'nde 1980 yılında faaliyete başlayan Sinop Şişe Cam Sanayi Fabrikası, 2005 yılı Haziran ayında kapatıldı.

30.09.2013 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'un merkeze bağlı Demirci köyü Organize Sanayi Bölgesi'nde 1980 yılında faaliyete başlayan Sinop Şişe Cam Sanayi Fabrikası, 2005 yılı Haziran ayında kapatıldı. Fabrikanın kapatılması ile birlikte, geriye dönük 3 aylık ücret alacakları bulunan 350 işçi, tazminat davası açarak haklarını istedi. Davayı kazanan işçiler icraya çıkan fabrikaya alıcı çıkmayınca 3 aylık ücretlerini alabilmek için 'Ücret garanti fonuna' başvurdu. Şirket kapatılırken iflas göstermediği için işçiler, fondan yararlanamadı. 8 yıldır 3 aylık ücretlerini almak için mücadele ettiklerini söyleyen işçiler açtıkları kıdem tazminatı ve ücret alacağı davalarını kazanmalarına rağmen ücretlerini alamadığını belirterek yetkililerin seslerine kulak vermesini istedi.

Bugün aileleriyle birlikte kapısına kilit vurulan fabrikanın önünde toplanan işçiler, 'Hakkımızı istiyoruz' diye slogan atarak protesto gösterisinde bulundu. 350 çalışanı olduğu ileri sürülen fabrikada işçilerin eylemine yaklaşık 35 kişi katıldı. Eyleme katılan işçilerden 33 yaşındaki Yılmaz Baş, şöyle dedi

8 yıldır maaşlarımızı ve kıdem tazminatlarımızı alabilmek için mücadele ediyoruz. Bizler mahkemece kazanmış olduğumuz hak ettiğimiz alın terimiz ile kazandığımız maaşlarımızı istiyoruz. Açmadığımız dava başvurmadığımız kurum kalmadı. Karşımızda muhatap bulamıyoruz. Bizim devletimizden beklentimiz bizim ve bizim gibi mağdur olan işçileri görmesi. Biz başka bir şey istemiyoruz.

İşçiler açıklama ardından eylemlerini sona erdirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sinop Kapatılan Fabrikanın İşçileri, Alacakları İçin Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement