Sinop'ta 'Ayda Bir Gün Sokak Bizim' Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Sinop'ta 'Ayda Bir Gün Sokak Bizim' Etkinliği

Sinop\'ta \'Ayda Bir Gün Sokak Bizim\' Etkinliği

Sinop'ta gerçekleştirilen 'Ayda Bir Gün Sokak Bizim' etkinliği kapsamında kent merkezindeki Aslan Sokak bir günlüğüne araç trafiğine kapatıldı.

03.05.2015 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'ta gerçekleştirilen 'Ayda Bir Gün Sokak Bizim' etkinliği kapsamında kent merkezindeki Aslan Sokak bir günlüğüne araç trafiğine kapatıldı. Çevre sakinleri, müzik eşliğinde dans etti. Kurulan stantlarda yöresel ürünler satıldı.

Sinop Belediyesi, Avrupa Kültür Derneği, Sinopale Sokak Bizim Derneği, Sinop Sürdürülebilir Kalkındırma Derneği, Sinopale Sokak Bizim Derneği işbirliğiyle 'Ayda bir gün sokak bizim' etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Aslan Sokak araç trafiğine kapatıldı. Bir günlüğüne kapatılan sokak üzerine stantlar kuruldu ve yöresel ürünler satışa sunuldu. Ayrıca canlı müzik etkinlikleri de düzenlendi. Çevre sakinleri, dans edip doyasıya eğlendi. Gençler ve çocuklar için spor aktivitileri, resim atölye çalışmaları, tiyatro gösterileri gerçekleştirildi. Avrupa Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Melih Görgün, sokak kültürünü canlandırmayı, yaya öncelikli erişimi ve yaşanabilir sokakları temel alan bir etkinilği gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Bu program süresince sokak araç trafiğine kapatılarak yayaların, bisikletlilerin, engellilerin kullanımına açılıyor. Böylece sokak sakinlerine evlerinin önünde rahatça yürüyebilme, bisiklete binebilme, oyun oynayabilme, spor ve piknik yapabilme imkanları oluyor. Ayrıca gün boyunca çocuklara yönelik trafik eğitimi ve resim atölyesi, her yaştan katılımcı için de müzik dinletileri, tiyatro gösterileri, aktiviteler de düzenleniyor. İnsanlar bir günlüğüne de olsa gönüllerince kullanabilecekleri, güvenli ve yaşanabilir bir sokağa sahip oluyorlar" dedi. - Sinop

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sinop'ta 'Ayda Bir Gün Sokak Bizim' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement