Sinop Tarihi Cezaevi, Basketbolcularını Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Sinop Tarihi Cezaevi, Basketbolcularını Ağırladı

Sinop Tarihi Cezaevi, Basketbolcularını Ağırladı

Sokak basketbolunun en iyilerini keşfetmeyi amaçlayan Red Bull King of the Rock turnuvasının Türkiye finalleri 28 Haziran'da Sinop Tarihi Cezaevi'nde gerçekleştirildi.

04.07.2014 16:51  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dört ilde yapılan şehir elemelerinde başarılı olan toplam 32 erkek, 8 kadın sporcu, teke tek basketbolda kozlarını paylaştı. Erkeklerde Burak Eşlik şampiyon olup King of the Rock unvanını alırken, Queen of the Rock Sinegül Aksoy seçildi. Finallerin sürprizi, basketbol camiası için özel olarak bestelediği şarkısını seslendiren ünlü rapçi Ege Çubukçu oldu. Red Bull King of the Rock Türkiye'nin iki şampiyonu 27 ülkenin katılımıyla 6 Eylül'de Tayvan'ın Samasana Adası'nda düzenlenecek büyük finalde dünyanın en iddialı sokak basketbolcularıyla mücadele edecek.

Artık geleneksel hale gelen ve Türkiye'de 2011'den beri her yıl düzenlenen sokak basketbolu turnuvası Red Bull King of The Rock'ın Türkiye finalleri tamamlandı. Sokak basketbolunun en iyilerini keşfetmek üzere İzmir, İstanbul, Ankara ve Bursa'da yapılan şehir elemelerinde başarılı olan 32 erkek, 8 kadın sokak basketbolcusu, 28 Haziran'da Red Bull King of the Rock'ta ter döktü.

Red Bull King of the Rock elemelerine toplam 1146 sporcu internet üzerinden kayıt oldu. Kontenjan dâhilinde 582 katılımcı sahalarda mücadele etme şansı buldu. Dört şehir elemesinde zirveye çıkan toplam 32 erkek ve 8 kadın sporcu arasında tüm rakiplerini eleyerek Türkiye şampiyonu olan Burak Eşlik King of the Rock unvanını alırken, Sinegül Aksoy Queen of the Rock oldu.

Turnuvanın ruhuna uygun final mekanı Tarihi Sinop Cezaevi oldu

Red Bull King of the Rock Türkiye finaline Tarihi Sinop Cezaevi ev sahipliği yaptı. Anadolu'nun en kuzeyinde binlerce yıllık bir kalenin surları ardına gizlenmiş 120 yıllık Cezaevi, 1996 yılından beri Kültür Bakanlığı himayesinde tarihe tanıklık ediyor. 2000 yılında ziyarete açılan cezaevini müze, sanat galerisi ve konaklama tesisleriyle tam teşekküllü bir kültür kompleksi haline getirmek üzere çalışmalar sürüyor. 2010'dan beri dünya finalleri ABD'deki Alcatraz Adası Hapishanesi'nde yapılan, bu sene de Tayvan'daki Samasana Adası Hapishanesi'ne taşınan Red Bull King of the Rock'ın Türkiye elemelerinde, sporculara final atmosferini yaşatabilmek için Tarihi Sinop Cezaevi seçildi. Cezaevinin bahçesine kurulan potalarda oynanan maçlarla turnuva ruhuna uygun bir final heyecanı yaşatan etkinlik, Sinop halkı tarafından da büyük ilgi gördü.

Finallerde Ege Çubukçu'dan Red Bull King of the Rock'a özel performans

Sertlik ve çabukluğun ön planda olduğu maçlar kıran kırana geçti. Sporcular 5 dakika boyunca gerçek basketbol kuralları ve puanlama sistemiyle mücadele etti. Finallere damga vuran sürpriz ise, Tarihi Sinop Cezaevi'nde ünlü rapçi Ege Çubukçu'nun özel performansı oldu. Basketbol camiası için bestelediği şarkısını seslendiren Ege Çubukçu, seyirci ve katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Türkiye şampiyonu olup Red Bull King of the Rock ve Red Bull Queen of the Rock unvanını kazanan Sinegül Aksoy ve Burak Eşlik, Tayvan biletini cebine koymuş oldu. İkili, dünyanın en iddialı sokak basketbolcularını ağırlayacak Tayvan Samasana Adası'nda 6 Eylül'de yapılacak finallerde 27 ülkeden 64 finaliste kafa tutacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sinop Tarihi Cezaevi, Basketbolcularını Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement