Sinop Valiliği 1. Kalkınma Çalıştayı - Son Dakika
Ekonomi

Sinop Valiliği 1. Kalkınma Çalıştayı

Sinop Valiliği 1. Kalkınma Çalıştayı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Altunyaldız: "Ticaret olmadan aslında, biraz da abartırsak hayatın olmayacağını ya da en azından arzu edilen kalitede, nitelikte, canlılıkta olmayacağını çok rahatlıkla söyleyebiliz" Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özaslan: "Uluslararası sıralamada, ziyaretçi.

08.02.2014 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, "Ticaret olmadan aslında, biraz da abartırsak hayatın olmayacağını ya da en azından arzu edilen kalitede, nitelikte, canlılıkta olmayacağını çok rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

Altunyaldız, Sinop Valiliği 1. Kalkınma Çalıştayı'nda "Sinop'ta Ticaret ve Kıyı Ticareti Alternatifleri" konulu konuşma yaptı. Ticaretin milletlerin tarihi kadar eski bir olgu olduğunu belirten Altunyaldız, ülkelerin ticaret nedeniyle keşfedildiğini söyledi.

"Ticaret aslında medeniyetlerin taşıyıcısıdır" diyen Altunyaldız, "Ticaret aslında iletişimin, ulaşımın en temel motivasyonu, en temel katalizörüdür. Ticaret olmadan aslında, biraz da abartırsak hayatın olmayacağını ya da en azından arzu edilen kalitede, nitelikte, canlılıkta olmayacağını çok rahatlıkla söyleyebiliriz" ifadesini kullandı.

Gerçek rekabetin lojistik üstünlükle başladığını ve kazanıldığını anlatan Altunyaldız, "O yüzden lojistik merkezlerle ticareti oluşturmak ve ticaretin rekabetinde üstün olabilmek çok önemlidir" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan ise "Sinop Merkezli Bölge Turizminin 2023 Vizyonu" konulu konuşmasında, dünyada turizm gelirinin 1 trilyon doları, turizm hareketlerine katılım sayısının da 1 milyar kişiyi aştığını ifade etti.

Uluslararası sıralamada, ziyaretçi sayıları bakımından Türkiye'nin 6. sırada olduğunu belirten Özaslan, "Bundan gurur duymalıyız. 2023 Türkiye Turizm Stratejisinde öngördüğümüz hedeflerimize belki 2023'e gelmeden ulaşmayı planlıyoruz. Bu olumlu senaryonun çeşitli faktörleri var. Son 10 yıl içinde turizm hareketlerine dayanak olacak altyapının özellikle de turizme potansiyel olacak tarihi ve kültürel değerlerin korunması adına atılan adımlardır" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik de "Kalkınmada Eğitimin Yeri ve Önemi" konulu konuşmasında, hedeflerinin, okul öncesinden ortaöğretimin sonuna kadar tüm öğrencileri özellikle uluslararası öngörülen yetenek ve becerilerle donatmak olduğunu dile getirerek, "İkincisi, ulusal seviyede ihtiyaç duyulacak 21. yüzyıl beceri ve yetenekleriyle donatmak. Üçüncü temel dayanağımız da milli, manevi değerlere sahip, uluslararası değerlere açık, öz güveni yüksek bir birey olarak hayata, bir üst öğrenime veya bir mesleğe hazırlamak. 2023 yılında yüzde 100 okuyan, yüzde 100 üreten bir Türkiye planlıyoruz ve hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil ise "Sinop'un Ekonomik Kalkınmasında Tarım ve Hayvancılık" konulu konuşmasında, dünyada kalkınma anlayışında bir değişimin söz konusu olduğunu kaydederek, "Eski bildiğimiz kalkınma anlayışı yerine, işbirlikçi bir süreç aldı. Bu çerçevede de diyalog mekanizmalarının geliştirilmesi önem arz ediyor. Bizim Kırsal Kalkınma marifetiyle de bölgesel bir yaklaşımla bölgeyi içine alan, kentlerin birbirini tamamlayan unsurlarını öne çıkarmak gibi bir yaklaşımımız var" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen'in "Sinop'un Kentleşme ve Altyapı Öncelikleri", Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü İbrahim Uslu'nun "Sinop'ta Teknoloji Ağırlıklı Dış Ticaret Yatırım ve Teşvikleri", Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli'nin "Deniz Taşımacılığı ve Altyapısının Geliştirilmesi" konularında konuşma yaptığı programda, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, oturumu yöneten Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış'a el yapımı bıçak hediye etti.

Çalıştaya, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ve çok sayıda davetli katıldı. Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen çalıştay, iki gün sürecek. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sinop Valiliği 1. Kalkınma Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement