'Sinüzit, Göz Kaybına Neden Olabilir' - Son Dakika
Güncel

'Sinüzit, Göz Kaybına Neden Olabilir'

\'Sinüzit, Göz Kaybına Neden Olabilir\'

CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı "Tedavi ettirilmeyen sinüzit, gözün kaybına neden olabilir" dedi.

18.02.2013 12:08  Güncelleme: 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. İlker Toker, "Tedavi ettirilmeyen sinüzit rahatsızlığı, gözün kaybedilmesine neden olabilir" dedi.

"Sinüzit özelikle anlımız, burnumuz ve elmacık kemikleri çevresindeki boşluklarda oluşan iltihapları ifade eden bir hastalıktır. Sinüsler dediğimiz boşluklar, göz çevresindeki kemiklerin bulunduğu bölgeler hastalık sırasında burada oluşan iltihaplar göze de yayılabilmektedir. Göz orbital dediğimiz bir boşluğun içerisinde, burun içerisinde bulunan sinüs bu bahsettiğimiz boşluğa çok yakın ve çok ince bir kemik doku ile birbirinden ayrılıyor. Buradaki enfeksiyonlar ince dokuyu geçerek göz çevresindeki dokulara da bulaşabiliyor. Orada çeşitli enfeksiyonlara yol açabiliyorlar. Özelikle çok sık karşılaştığımız preseptal sellülit gözü çok fazla etkilemese de göz kenarlarında şişme ve ağrı yapabilen bir enfeksiyona yol açmaktadır."

Daha derinlere inmesi halinde orbital sellülit denilen görmeyi etkileyebilecek enfeksiyonlara yol açabileceğini hatırlatan Doç. Dr. Toker, "Bunun sonucunda bu enfeksiyonlar göz çevresinde ciddi ağrılar yapar. Yayılmamış olsa bile sinüzit ağrıları göze vurabilir. Bu durumda hastanın muhakkak doktora başvurarak tedavi olması gerekir. Bu tip durumlarda çok beklenmemelidir. Eğer enfeksiyon ilerler, kemik dokulara da yayılır ise bu durum gözün dışında bulunan dokuları şişirmekte, onun dışında gözün çevresindeki kasları etkileyerek göz hareketlerinde kısıtlamalara ve ağrılara yol açabilmektedir. En önemlisi de göz sinirini etkileyerek ve görme duyusuna zarar vererek gözümüzü kaybetmemize sebep olabilir. Bunun için sinüzit ağrıları hafife alınmamalıdır. Çünkü göz açısından tehlike yaratabilir" diye konuştu. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Sinüzit, Göz Kaybına Neden Olabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement