Sıra memur zammında! "Ek zam ve refah payı uygulaması derhal hayata geçirilmeli!" - Son Dakika
Güncel

Sıra memur zammında! "Ek zam ve refah payı uygulaması derhal hayata geçirilmeli!"

Sıra memur zammında! "Ek zam ve refah payı uygulaması derhal hayata geçirilmeli!"

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yeni asgari ücretin en düşük memur maaşını geçtiğini belirterek, memurlara yönelik bir an önce ek zam veya refah payı uygulamasının başlatılmasını istedi.

17.12.2021 10:16  Güncelleme: 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2022 yılı asgari ücretin yüzde 50 oranında artırılarak 4 bin 253 TL'ye çıkarılması gözleri memur maaşlarına çevirdi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de yeni asgari ücret miktarıyla ilgili açıklama yaptı.

Yeni asgari ücretin en düşük memur maaşını geçtiğini bildiren Kahveci, "Hükümet derhal kamu çalışanlarını da geçim acziyetinden kurtarmak için vakit geçirmeden ek zam ve refah payı uygulamasını hayata geçirmek zorundadır." ifadelerini kullandı.

MEMUR MAAŞI ASGARİ ÜCRETTEN DÜŞÜK

Kahveci'nin konuyla ilgili görüşleri şöyle:

Sıra memur zammında! 'Ek zam ve refah payı uygulaması derhal hayata geçirilmeli!'

"Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret açıklandı. Buna göre 2022 yılında Türkiye'de en düşük ücret düzeyi %50 artışla 4250 TL'ye çıktı. Bu rakam çalışanın evlilik ve çocuk durumuna göre daha da yükselecek. Bütün çalışanlara ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

Sıra memur zammında! 'Ek zam ve refah payı uygulaması derhal hayata geçirilmeli!'

Halihazırda AGİ hariç en düşük dereceli bir memurun maaşı 3918,95 TL. Eğer herhangi bir iyileştirme olmazsa toplu sözleşmeye göre ocak ayında bu rakam %5 artış ve %10 enflasyon farkı eklendiğinde 4506,79 TL'ye çıkacak.

Yani kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan pek çok yardımcı hizmetler sınıfına dahil personelin maaşı ancak asgari ücret düzeyinde kalmış olacak. Asgari ücretin artması elbette herkes gibi bizlerin de talebidir."

HAKKANİYET TALEBİ

Yapılan ücret artışının genele yayılarak bütün ücretlerin yükseltilmesi gerektiğini belirten Kahveci; "Nimette, külfette, paylaşımda adalet ve hakkaniyet en önemli unsurdur" diyerek paylaşımlarını şöyle sürdürdü:

Sıra memur zammında! 'Ek zam ve refah payı uygulaması derhal hayata geçirilmeli!'

"%50 oranı gerçekte tüm çalışanlar için olması gereken zammı yansıtmaktadır. Ekonomik gelişmelere paralel olarak doğru olan rakam budur. Yıllardan beri enflasyonun bile altında zam alan ve alım gücü sürekli azalan memurların maaşı asgari ücret düzeyine kadar gerilemiş durumdadır.

Kamu çalışanlarının maaşlarındaki erimenin telafisi ve alım gücünün artırılması için uzun zamandır talep ettiğimiz ek zam ve refah payı uygulamasının ülkemizde ücret dengesinin korunması bakımından da önemli bir unsur olacağı ortaya çıkmıştır.

Bu gelişmeye paralel olarak Hükümet derhal kamu çalışanlarını da geçim acziyetinden kurtarmak için vakit geçirmeden ek zam ve refah payı uygulamasını hayata geçirmek zorundadır."

Son Dakika Güncel Sıra memur zammında! 'Ek zam ve refah payı uygulaması derhal hayata geçirilmeli!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement