Sıratımüstakim Dergisi'nin 7'inci Cildi Çıktı - Son Dakika
Yerel

Sıratımüstakim Dergisi'nin 7'inci Cildi Çıktı

Bağcılar Belediyesi’nin yeniden yayım hayatına kazandırdığı İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un başyazarlığını yaptığı Sıratımüstakim dergisinin 7’inci cildi çıktı.

20.09.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi'nin yeniden yayım hayatına kazandırdığı İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'un başyazarlığını yaptığı Sıratımüstakim dergisinin 7'inci cildi çıktı. 1908-1925 yılları arasında yayınlanan derginin tüm sayıları, günümüz alfabesiyle 25 cilt olarak yayımlanacak.

İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un başyazarlığını yaptığı ve özellikle Milli Mücadele yıllarında yaptığı yayınlarla bilinen Sıratımüstakim Dergisi günümüz alfabesiyle yayın dünyasına kazandırıldı. Bağcılar Belediyesi desteğiyle Araştırmacı-Yazar M. Ertuğrul Düzdağ yönetiminde bir ekip tarafından yayına hazırlanan derginin 7'inci cildi de çıktı.

Önemli bir kültür hizmeti olarak Sıratımüstakim Dergisi'ni günümüz alfabesi ile yayın hayatına kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şunları söyledi:

"Toplumlar medeniyet değerleri üzerinde yükseliyor. Medeniyetlerin günümüze ulaşmasında da emsalsiz eserlerin önemli bir yeri vardır. Sıratımüstakim yayımlandığı dönemlerde çok önemli bir kültür ve edebiyat hizmeti görmüştür. Derginin, insanlarımızın ülkesi ile milli ve manevi değerlerine sahip çıkmasında büyük rolü olmuştur. Yerel yönetim olarak kültürel alanda da anlamlı hizmetlerde bulunuyoruz."

Sıratımüstakim Dergisi

İkinci Meşrutiyet'in ilanının hemen ardından çıkarılmaya başlanan Sıratımüstakim Dergisi'nin ilk 182 sayısı Sıratımüstakim ismiyle sonraki 459 sayısı ise Sebilürreşad adıyla olmak üzere toplam 641 sayı çıkarıldı. Eşref Edip Fergan tarafından çıkarılan ve Mehmet Akif Ersoy'un başyazarlığını yaptığı dergi, özellikle Milli Mücadele yıllarında ortaya koyduğu yayın politikasıyla dikkat çekti. Akif'in şiirleri ve vaazlarının yayınladığı dergi, toplumda milli mücadeleye destek duygunu artıran bir rol oynadı. 1925 yılında kapatılan dergi, 1948 yılından itibaren yine Eşref Edip Fergan tarafından çıkarılmaya başlandı ve 1966'ya kadar Sebilürreşad ismiyle yayında kaldı. Derginin Osmanlıca olarak 1925 yılına kadar yayınlanan 641 sayılık ilk dönemi Bağcılar Belediyesince günümüz alfabesi ile yayın dünyasına kazandırılıyor. Bu kapsamda derginin ilk sayıları 7 cilt halinde kitaplaştırıldı. Proje tamamlandığında toplam 25 cilt olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sıratımüstakim Dergisi'nin 7'inci Cildi Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement