Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, İtalya'nın ülkesinin "hakiki dostu" olduğunu belirtti - Son Dakika
Güncel

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, İtalya'nın ülkesinin "hakiki dostu" olduğunu belirtti

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, İtalya\'nın ülkesinin "hakiki dostu" olduğunu belirtti

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, İtalya'nın, ülkesinin gerçek dostlarından olduğunu kaydetti.

21.03.2023 15:49  Güncelleme: 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, İtalya'nın, ülkesinin gerçek dostlarından olduğunu kaydetti.

Vucic, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani'yi başkent Belgrad'da kabul etti.

Belgrad'da açılışı yapılan "Sırbistan-İtalya Ticari ve Bilimsel İşbirliği Forumu"na katılan Vucic ve Tajani, ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Vucic, İtalya'nın ülkesinin hakiki dostlarından olduğunu belirterek, "İtalya ile Kosova'nın tanınması hususunda farklı görüşlere sahip olsak da İtalya, hiçbir zaman Sırbistan'a 'ağır baskılar' uygulayan ülkeler arasında olmadı. Bizim görevimiz barış ve istikrarı korumak." ifadesini kullandı.

Ülkesinin kapılarının İtalyan iş insanlarına açık olduğunu vurgulayan Vucic, iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin geçen yıl 4,6 milyar avroya ulaştığını dile getirdi.

Vucic, iki ülke arasında işbirliklerinin devam edeceğine işaret ederek, ülkesinin Kragujevac şehrinde gelecek yıl açılması planlanan elektrikli araç üretim tesisiyle ilişkilerin daha da gelişeceğini vurguladı.

Belgrad- Priştine diyaloğunu da değerlendiren Vucic, Ohri'de Kosova Başbakanı Albin Kurti ile bir araya geldiği diyalog toplantısında ifade ettiği her şeyi uygulamaya hazır olduklarını ancak "Kosova tarafının aynısını yapacağına inanmadığını" söyledi.

"Sırbistan'ı AB'de görmek istiyoruz"

Bakan Tajani de "İtalya, Sırbistan ve tüm Balkanlar'da varlığını yeniden bulundurmak istiyor. Geçmişte işbirliği yaptığımız insanlarla gelecekte de işbirliği yapmak istiyoruz." dedi.

Sırbistan hükümetine, bölgedeki barış ve istikrarın korunmasındaki rolü için teşekkür eden Tajani, Vucic'in iki ülke arasındaki işbirliğinin gelişmesine katkı sağlayacağına ve hem Balkanlar'ın hem de tüm Avrupa'nın istikrarı için gerekli adımları atacağına inandığını anlattı.

Tajani, "Sırbistan'ı AB'de görmek istiyoruz. Yeni istihdamlar oluşturmak istiyoruz. İş insanlarının bir araya gelmesi ve birlikte ülkelerimizin yararına bir şeyler inşa etmesi, kendimizi bilime ve araştırmaya adamamız büyük önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı.

İki ülke arasında 11 farklı alanda da işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, İtalya'nın ülkesinin 'hakiki dostu' olduğunu belirtti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement