Sırbistan ve Kosova Arasındaki Müzakereler - Son Dakika
Güncel

Sırbistan ve Kosova Arasındaki Müzakereler

Sırbistan ve Kosova arasında yürütülen müzakerelerde, genel başkanlığını Ramuş Haradinay'ın yaptığı Gelecek İçin İttifak Partisi'nden (AAK) Blerim Shala'nın da yer alacığı bildirildi.

03.12.2012 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sırbistan ve Kosova arasında yürütülen müzakerelerde, genel başkanlığını Ramuş Haradinay'ın yaptığı Gelecek İçin İttifak Partisi'nden (AAK) Blerim Shala'nın da yer alacığı bildirildi.

Gelecek İçin İttifak Partisi'nde düzenlenen toplantıda, Kosova heyetinde, AAK Genel Başkan Yardımcısı Blerim Shala'nın da yer alacağı açıklandı. Partinin genel başkanı Ramuş Haradinay, toplantıda yaptığı konuşmada, "Sırbistan-Kosova müzakerelerinde yer alacak olan Shala'nın rolü, benim ve Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga'nın verdiği görevden ibarettir, yani siyasi koordinatörlüktür" dedi.

Haradinay, Kosova ile Sırbistan arasında ilişkilerin normalleşmesini hedefleyen bu sürece katkıda bulunacağını ifade etti. Haradinay, "Siyasi partilerin sorumlulukları vardır. Biz diyalogla ilgili sorumluluklarımızı yerine getirdik ve yeni sorumluluklar almaya da hazırız. Bu çerçevede geleceğe ait açıklanmamış bir projemiz var ve bunu iktidardaki parti ile geliştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Haradinay, Kosova'da bulunmadığı süre içerisinde AAK'yı yöneten partili arkadaşlarına da teşekkür etti.

Hollanda'nın Lahey kentinde eski Yugoslavya için kurulan Savaş Suçları Mahkemesi'nde savaş suçundan yargılanan Kosova'nın eski Başbakanı ve Kosova Kurtuluş Ordusu'nun (UÇK) eski komutanlarından Ramuş Haradinay, 29 Kasım'da beraat etmişti. Haradinay'la benzer suçlardan yargılanan Lah Brahimay ve İdriz Balay da serbest bırakılmıştı.

Sırbistan ile 2008 yılında bağımsızlığını kazanan Kosova arasındaki görüşmeler, Sırbistan'da milliyetçi koalisyonun seçimlerden zaferle çıkmasının ardından kesilmişti. Kosova'yı kesinlikle tanımayacağını açıklayan yeni Sırbistan hükümeti, bir taraftan da Sırbistan'ın AB üyeliği hedefinden vazgeçeceği yönündeki endişeleri gidermeye çalışıyor.

AB, Sırbistan'ın Kosova'yı tanımasını Belgrad'ın AB ile katılım görüşmelerinde bir koşul olarak öne sürmüyor ancak Sırbistan ile Kosova arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için ısrar ediyor. Bunun üzerine Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç ve Kosova Başbakanı Haşim Taçi, AB Dış İşleri Yüksek Temsilcisi Cathrine Ashton ev sahipliğinde geçen ekim ayı sonunda bir araya gelerek görüşmeleri yeniden başlatmıştı.

Muhabir: Erkin Keçi-Kemal Zorlak

Yayıncı: Serkan Fidan - PRİŞTİNE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan ve Kosova Arasındaki Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement