Şirehan Ulusal ve Yabancı Tv Kanallarının İlgisini Çekmeye Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Şirehan Ulusal ve Yabancı Tv Kanallarının İlgisini Çekmeye Devam Ediyor

Şirehan Ulusal ve Yabancı Tv Kanallarının İlgisini Çekmeye Devam Ediyor

Yerli ve yabancı konukların yanı sıra ulusal ve uluslararası yayın kuruluşlarının da sık sık ziyaret ederek çekimler yaptığı Şirehan Otel’in tarihi dokusu herkesin yakından ilgisini çekiyor.

10.05.2014 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerli ve yabancı konukların yanı sıra ulusal ve uluslararası yayın kuruluşlarının da sık sık ziyaret ederek çekimler yaptığı Şirehan Otel'in tarihi dokusu herkesin yakından ilgisini çekiyor.

TRT'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çekimlerini Şirehan Otel'de gerçekleştirmesinin ardından birçok ulusal kanalın ilgi odağı haline gelen Şirehan Otel'de son olarak CNN Türk ve Kanal Türk ekipleri çekim gerçekleştirdi.

CNN Türk'ün ünlü program yapımcısı Aynur Tartan "Burada Hayat Var" adlı programın çekimleri için geldiği Şirehan Otel'de Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yazar Ahmet Ümit ve İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan'ı konuk etti.

Gaziantep'in birçok yönüyle konuşulduğu program çekimlerinin ardından bir değerlendirme yapan Aynur Tartan, "Şirehan Otel bir anne kucağı gibi. Bir anne kucağında hissettiğiniz sıcaklık ve sevgiyi burada da hissediyorsunuz. Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinden bir birinden modern otellerde kalabilirsiniz. Ama böyle bir yapı sadece Gaziantep'te var ve başka bir kentte veya ülkede yok. Anneler özeldir, bana anne sıcaklığı ve sevgisini hissettiren Şirehan'da özeldir. Fırsat buldukça Burada Hayat Var programlarımızın Gaziantep ayağını Şirehan Otel'de çekmek istiyoruz. Bugün konuklarımızı burada ağırladık. Şirehan'ın her köşesi ayrı güzel, her köşesi farklı güzel. Burası tarihi bir film stüdyosu gibi. Tahir Tekin Öztan'ı böyle bir eseri dünyaya kazandırdığı için kutluyorum. Burası artık evrensel bir mekan" dedi.

KANAL TÜRK'TE ŞİREHAN'I STÜDYOYA ÇEVİRDİ

Kanal Türk sunucularından Gizem Ertürk de bazı çekimler için geldiği Gaziantep'te çekimleri Şirehan Otel'in tarihi dokusunda yapmayı tercih ettiklerini belirterek, "Çekimler için gerekli unsurların tamamı burada var. Kültür edebiyat alanında gerçekleştirdiğimi çekimlerimiz sırasında Şirehan Otel bizi çok etkiledi. Böyle bir mekanın varlığını bütün dünyaya duyurmak zorundayız. Sahip olduğumuz değerleri ve bir dönemin abidevi yapılarını çeşitli vesileler ile tanıtmak ülke turizminin gelişmesi içinde büyük önem taşır. Sayın Tahir Tekin Öztan'ı böyle bir abidevi eseri dünya kültür mirasına kazandırdığı için kutluyorum" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şirehan Ulusal ve Yabancı Tv Kanallarının İlgisini Çekmeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement