Harvey Kasırgasında Sele Kapılan Aile, Siri Sayesinde Kurtarıldı - Son Dakika
Teknoloji

Harvey Kasırgasında Sele Kapılan Aile, Siri Sayesinde Kurtarıldı

Harvey Kasırgasında Sele Kapılan Aile, Siri Sayesinde Kurtarıldı

ABD tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan Harvey Kasırgası ve sonrasında meydana gelen sel birçok insanın yaşamını olumsuz etkiledi.

05.09.2017 10:10  Güncelleme: 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan Harvey Kasırgası ve sonrasında meydana gelen sel birçok insanın yaşamını olumsuz etkiledi. 47 kişinin hayatını kaybettiği olayda Houstan kenti sular altında kaldı.

Tyler Frank isimli 14 yaşındaki Orak Hücre Anemisi hastası genç ve ailesi de bu olaydan etkilenenler arasındaydı. Tyler olay sırasında Siri"yi kullanarak sahil güvenlikten yardım istedi.

CNN"nin haberine göre Tyler Frank ve ailesi Harvey Kasırgası sebebiyle meydana gelen selde mahsur kaldılar. Olay sırasında Orak Hücre krizine giren genç, sanal asistan Siri"den sahil güvenliği aramasını istedi.

Harvey Kasırgasında Sele Kapılan Aile, Siri Sayesinde Kurtarıldı


Sahil güvenlik ekipleri olay yerine geldiklerinde sadece yaşlı ve ağır hasta olanları yanlarına alarak geri döndüler. Orak Hücre krizine giren genç ve ailesi olay yerinde kaldılar. Ev ve arabaları sular altında kalan aile ertesi gün tekrar Siri"yi kullanarak yardım istediler.

Sahil güvenliğin gelmesi ile Frank ailesi Siri sayesinde sular altında kalmaktan kurtuldu. Teksas Çocuk Hastanesi"nde Orak Hücre tedavisi gören genç bir süre sonra taburcu edilerek ailesi ile birlikte bir otele yerleştirildi.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Harvey Kasırgasında Sele Kapılan Aile, Siri Sayesinde Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement