Sırıkla atlamada 6.14'ü geçen Armand Duplantis, Sergey Bubka'nın 26 yıllık dünya rekorunu kırdı - Son Dakika
Spor

Sırıkla atlamada 6.14'ü geçen Armand Duplantis, Sergey Bubka'nın 26 yıllık dünya rekorunu kırdı

Sırıkla yüksek atlamanın 20 yaşındaki yıldızı Armand Mondo Duplantis, Elmas Lig'in Roma ayağında 6.14 metreyi geçerek Sergey Bubka'nın 1994'ten beri kırılamayan 26 yıllık açık hava rekorunu kırmayı başardı. 6.15 ile rekoru rahat bir şekilde kıran sporcu, "Hem açık havada hem de salonda en iyi derecelere sahibim" dedi.

18.09.2020 09:30  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocukluğundan bu yana rekorları alt üst eden spor dünyasının heyecan verici yıldızı çıtayı şimdiden çok yükseğe çekti.

ABD'de yetişen ancak İsveç adına yarışan 20 yaşındaki atlet şimdiden adını tarihe kazımayı başardı. Çocukluk günlerinden bu yana kırılmadık rekor bırakmayan ve adeta önünde durulamaz bir şekilde gümbür gümbür gelen Duplantis, Elmas Lig'in Roma ayağına damga vurdu.

Son 6 sezonda salon derecesini 1 metreden fazla, açık havada ise yaklaşık 1 metre geliştiren sırıkla yüksek atlamanın genç yıldızı, 6.15 metreyi ikinci hakkında geçmeyi başardı ve Sergey Bubka'nın 1994'ten beri kırılamayan 6.14 metrelik açık hava dünya rekorunu kırdı.

GELİŞTİRMEYİ DENEMEDİ

İkinci hakkında rahat bir şekilde barı geçmeyi başaran Duplantis, buna rağmen rekoru geliştirmeyi de denemedi.

"EN İYİ DERECELERE SAHİBİM"

Roma Olimpiyat Stadı'nda seyircisiz bir şekilde düzenlenen etkinlikte adını tarihe yazdıran Duplantis rekorla ilgili olarak "Kafa karışıklıkları vardı zira sırıkla yüksek atlama, açık hava ve salonda tek bir rekoru olan tek branş. Kafa karışıklıklarına nokta koymak için 6.15 ile açık hava rekorunu da kırmak istiyordum. Şimdi hem açık havada hem de salonda en iyi derecelere sahibim" diye konuştu.

YILIN BAŞINDA DA REKOR KIRMIŞTI

Geçen sene Doha'da gümüş madalya kazanan Duplantis, bu yıl şubat ayında Polonya'nın Torun kentinde salonda 6.17 atlamış, aynı ay içinde bu kez Glasgow, İskoçya'da 6.18 ile rekorunu bir santimetre geliştirmişti.

Buna rağmen Sergey Bubka'nın 1994'te İtalya'nın Torino kentine bağlı Sestriere bölgesinde elde ettiği 6.14'lük derece, açık havada 26 yıldır kırılamıyordu. Katıldığı son 15 yarışmadan da galibiyetle ayrılan Duplantis böylece, dediği gibi, karışıklıklara son verdi ve Bubka'nın derecesini de tarihe gömmüş oldu.

(Sözcü/Skor)

Sırıkla atlamada 6.14\'ü geçen Armand Duplantis, Sergey Bubka\'nın 26 yıllık dünya rekorunu kırdı

Son Dakika Spor Sırıkla atlamada 6.14'ü geçen Armand Duplantis, Sergey Bubka'nın 26 yıllık dünya rekorunu kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • şımarık: bukka yaşasaydı arka arka atlardı o yüksekliği. 4 1 Yanıtla
  • andsmero: GENC SPORCUYU TEBRIK EDERIM 4 1 Yanıtla
  • diyojen: AFERİN 1 2 Yanıtla
  • hakan: bu bubkanın ve kendi rekorunu en az 5 kere daha gömer 3 0 Yanıtla
  • DODOK: BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR. TEBRİKLER... 2 0 Yanıtla
  • KOMANDO: BRAVOO 1 1 Yanıtla
  • ben olsam: gencliğimde imkanım olsa 6.20 atlardım 0 0 Yanıtla
  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

  • Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu
    09:48 Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu

    Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, engelli bireylerin sosyalleşmesini sağlamak amacıyla bahçe oluşturdu. Fidan dikimiyle birlikte öğrencilerin yardımlaşma ve iş birliği yapmasını teşvik eden merkez, aynı zamanda çevre bilincini de aşılamayı hedefliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, engelli bireylerin başarılarına ortak olmanın önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti.


Advertisement