Şirin Pancaroğlu'ndan ABir "Elişi" Konseri - Son Dakika
Güncel

Şirin Pancaroğlu'ndan ABir "Elişi" Konseri

Şirin Pancaroğlu\'ndan ABir "Elişi" Konseri

"Elişi", 17 Kasım Cumartesi saat:20:00'da Beykoz Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde dinleyicisiyle buluşacak.

29.10.2012 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şirin Pancaroğlu'ndan Arpın tellerine örülmüş bir "elişi" konseri

Türkiye'nin en çok tanınan arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu ve Arp Sanatı Derneği'nin son dönem projelerinden "Elişi", 17 Kasım Cumartesi saat:20:00'da Beykoz Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde dinleyicisiyle buluşacak.

Hollanda ve Makendonya'daki festivallerin yanı sıra İstanbul'da pek çok kültür merkezinde dinleyici ile buluşan ve büyük ilgi gören elişi projesinin 17 Kasım Beykoz konserinde Şirin Pancaroğlu'na Türkiye'de arp ile caz müziği yapan genç arpist Meriç Dönük ve Amerikalı perküsyoncu Jarrod Cagwin eşlik edecek. Projeye İstanbul'da yaşayan Doğu müziğinin yanı sıra caz, rock ve çağdaş müzik alanlarındaki engin uluslararası deneyimiyle katkı sağlayan Amerikalı perküsyoncu Jarrod Cagwin'in yanı sıra kemençe üstadı Derya Türkan da eşsiz müzisyenliği ile katkıda bulunuyor. Anadolu'nun geleneksel müziği türkülerin hikayelerinin arpın tellerinde hayat bulduğu elişi'nin proje albümü geçtiğimiz yıl Kalan Müzik etiketiyle yayınlandı.

Arpın efekt zenginliğinin kimi zaman elektronik sesler, kimi zaman da geleneksel çalgılarla harmanlandığı Arp Sanatı Derneği'nin "elişi projesi" konserinde türkülerin hikayelerindeki, kâh mizahi, kâh trajik, çoğu zaman da iç içe geçen çeşitli anlatılar arpın tellerine örülmüş bir elişi inceliğinde sunuluyor.

Elişi Projesi Hakkında Basından Yorumlar

"… Elişi'nde iki çok yüksek takatli arp birer uzay aracı gibi ıssız Anadolu bozkırlarına, köy meydanlarına iniyor, köy kahvelerine giriyor, köy evlerinde konaklıyor. Ama ne kendileri en küçük bir yabancılık çekiyor, ne de yadırganıyorlar. Bu "Elişi"nin elbette çok ama çok ötesinde bir ustalık gösterisi ama insan elinin sıcaklığına her dokunuşlarında dinleyiciye ulaşıyor." Sadettin Davran, müzik yazarı.

"Elişi halk müziği ezgilerine arp ve perküsyon ile yeni bir soluk vererek mevcut geleneksel müzik materyelinden yeni bir müzik yaratmayı hedefliyor…Ne halk müziği ne de dünya müziği , burada bir modernizm ve parıltı var." Allison Young (The Harp Column)

"Pancaroğlu'nu ve insanın içini dinlendiren, ruhunu zenginleştiren müziğini incelemeye aldım, kolay kolay bırakmam..." Ali Saydam (Akşam)

Basın Bülteni

İstanbul'da Arp ile Tango

Enka Kültür Sanat'ta "Cafe Tango"

Orijinal bir tango gösterisi ve projesi olan konsepti arpist Şirin Pancaroğlu'na ait olan Cafe Tango, 27 Kasım Salı akşamı saat 20:30'da İstinye'de Enka Kültür Sanat'ta seyirci karşısına çıkacak.

Arp Sanatı Derneği kurucusu arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu tarafından geliştirilen on beş yıllık birikim ve rüyanın bir ürünü olan Cafe Tango, farklı kurvarlardaki başarılı müzisyenleri buluşturmasıyla da dikkat çekiyor. İstanbul'da yaşayan Arjantinli efsane gitarist Ricardo Moyano, bandoneon üstadı Carlos Gustavo Battistessa, Türkçe tangolarda ses sanatçısı Dilek Türkan ve Arda Agosyan'ı bir araya getiren teatral öğeler içeren Cafe Tango'ya danslarıyla Melin ve Selim çifti eşlik edecek.

Bilgi için Arp Sanatı Derneği telefon: 212 258 13 10

SOLİSTLER

ŞİRİN PANCAROĞLU/ ARP

DİLEK TÜRKAN/ VOKAL

RİCARDO MOYANO/ GITAR

CARLOS GUSTAVO BATTİSTESSA/ BANDONEON

ARDA AGOŞYAN/ KONTRBAS

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şirin Pancaroğlu'ndan ABir 'Elişi' Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement