Şirince'de Nefesler Tutuldu - Son Dakika
Güncel

Şirince'de Nefesler Tutuldu

Şirince\'de Nefesler Tutuldu

Maya takvimine göre 21 Aralık'ta Marduk gezegenin dünyaya çarpmasıyla kopacak kıyamet için geri sayım başladı.

19.12.2012 15:50  Güncelleme: 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maya takvimine göre 21 Aralık'ta Marduk gezegenin dünyaya çarpmasıyla yaşanacağı rivayet edilen kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan İzmir'in Selçuk İlçesi'nde Şirince Köyü'nde, heyecan giderek artıyor. O güne özel şarkı, şarap, lokum, parfüm, tişörtlerin yapıldığı köy, uluslararası haber kanalları ve ajanslarının çalışanlarının akınına uğradı. Binlerce kişinin gelmesinin beklendiği köyde, o gün atmosfere kaptırıp kendilerini iyi hissetmeyenler için de psikolog ve psikiyatri desteği sağlanacağı bildirildi.

21 Aralık'a sadece saatler kala, Şirince Köyü'nde nefesler tutulurken, geleceği beklenen yerli ve yabancı turistler için de hazırlıklar son aşamaya geldi. Hazırlıklar kapsamında, aralarında sivil görevlilerin de aralarında olduğu 1500 kişinin güvenliği sağlayacağı, 15 kişilik Sivil Savunma ekibi ile sağlık ekiplerinin hazır bulunacağı bildirildi. O gün atmosfere kaptırıp kendilerini iyi hissetmeyenler için de psikolog ve psikiyatri desteği de sağlanacağı öğrenildi. Ayrıca beş ayrı otoparkın oluşturulduğu köye, bir helikopter pisti de yapılırken, GSM şirketleri seyyar baz istasyonları kurdu, bankalar da belirli noktalara ATM cihazları yerleştirdi. O gün, izni bulunmayan araçların köye alınmayacağı, belirli zaman aralıklarında Selçuk Belediyesi'nin sağladığı otobüslerle ziyaretçilerin köye taşıncağı kaydedildi. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, özelikle günün önemine değinerek bugüne inanarak gelecek insanlar için psikolog ve psikiyatrist desteği sağlayacaklarını belirtti.

Kaymakam Boyacı, "O gün kendisini iyi hissetmeyen, heyecanlanan, bu konuda destek verilmesi gereken insanlara bu konuda yapılabilecek her şeyi yapmak için ekibimizde psikolog ve psikiyatrist de bulunduracağız" dedi. Otellerin ve odaların yaklaşık 1 aydır sık sık denetlendiğine de dikkat çeken Kaymakam Ayhan Boyacı "Şirince'nin şirin çocukları çalışsınlar çabalasınlar. Bizler bu kalabalıklara alışkınız. Festivallerde 20 bin kişiyi görüyoruz. Yine bu kadar bir kalabalığı bekliyoruz" diye konuştu.

ÜRÜN YEPLAZESİ GENİŞLEDİ

Bu arada, son hazırlıklarını yapan köy esnafı ise ürün yelpazesini genişletti. Şarabın ardından kıyamet gününe özel lokum, parfüm, kolye melekler de satışa sunuldu. Özellikle Bülent Çatal'ın işletmesini gerçekleştirdiği şarapevindeki dilek ağacına son günlerde kıyametle ilgili dilekler asılmaya başlandı. Dileklerde, 'Kıyamet koparsa Polat Alemdar yaralı kurtulur', 'Kıyamet koparsa kadınlar yüzünden kopar', 'Keşke her gün kıyamet olsa' gibi yazılar dikkat çekti. Yağmur nedeniyle sokakların zaman zaman boşaldığı köyde, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen uluslararası haber kanalları ve ajansların çalışanları da izlenimlerini kayıt altına almaya başladı. Köy sakinlerinden Tolga Mert ile Metin Cihangir'in kurduğu 'Arteks' adlı müzik grubu da 'Kıyameti Şirince' şarkısıyla büyük ilgi odağı oldu. Köyde klip çeken gençler, ogün de şarkılarını söyleyeceklerini dile getirdi. Köy sakinlerinden bazıları ise beklenilen yoğunluğun olmadığını, en büyük sorununun tuvalet ihtiyacı olacağını dile getirdi.

Köydeki pansiyon, butik otel ve restoranlar da yılbaşı programına benzer eğlence programları hazırladı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şirince'de Nefesler Tutuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement