ŞİRİNCE'DE SONBAHAR GÜZELLİĞİ - Son Dakika
Güncel

ŞİRİNCE'DE SONBAHAR GÜZELLİĞİ

İZMİR'in, Maya takvimine dayanan kıyamet inanışında adı geçmesi nedeniyle 2012 yılında ismini dünyaya duyuran Selçuk ilçesinin turistik Şirince köyü, sonbahar güzelliğiyle öne çıkıyor.

21.11.2021 13:25  Güncelleme: 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'in, Maya takvimine dayanan kıyamet inanışında adı geçmesi nedeniyle 2012 yılında ismini dünyaya duyuran Selçuk ilçesinin turistik Şirince köyü, sonbahar güzelliğiyle öne çıkıyor. Tarihi Rum evleriyle dikkat çeken köy, özellikle hafta sonları ziyaretçilerin uğrak yeri oluyor.

İzmirlilerin yıllardır hafta sonu rotasındaki Şirince köyü, her yıl 2 milyonun üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor. Selçuk'tan virajlı bir yoldan 15 dakikalık otomobil yolculuğuyla ulaşılabilen Şirince, mimarisi korunmuş, tarihe tanıklık eden cumbalı, bembeyaz Rum evleriyle, görenleri hayran bırakıyor. Maya Takvimi'ne göre kıyametin kopacağı 21 Aralık tarihinde, kıyametten etkilenmeyeceğine inanıldığı için adını dünyaya duyuran Şirince, şehrin stresi ve gürültüsünden uzaklaşıp, doğayla baş başa kalmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor. Bağcılık, zeytincilik ve şarap üretimiyle bilinen Şirince, sonbaharda ağaçların yapraklarının sararıp dökülmesiyle yaşanan renk cümbüşüyle de ilgi çekerken, fotoğraf tutkunlarına doğal fon sunuyor. Şirince'ye sonbaharda gelenler, ağaçlarda yeşil, sarı ve kırmızının tonlarının hakim olduğu köy manzarası karşısında kahvelerini yudumlamanın keyfini yaşadıklarını belirtiyor.

'DÜNYADA CENNET VARSA O ŞİRİNCE'DİR'

Şirince'de yaşayan Sedat Kantaroğlu, Yunan yazar Dido Sotiriyu, kitabında, 'Dünyada, cennet diye bir yer varsa o da Şirince'dir' demiştir. Şirince'miz dört mevsimde de çok güzel. Şu an zeytin toplama mevsimindeyiz. Ağaçlar sonbahar olduğu için yapraklarını döküyor. Yeşilin her türlüsü Şirince'de mevcut. Bu dönem, yerli turistler ve özellikle Meksikalılar geliyor. Burası 12 ay boyunca kalabalık. Maya takvimine göre gerçekleşecek kıyamette, burasının etkilenmeyeceği söylenmişti. O dönem köy için büyük bir reklam oldu. Şirince'ye Bizans döneminde buraya dışarıdan kimse gelmemesi için 'Çirkince' deniliyormuş. Daha sonra İzmir Valisi Kazım Dirik Paşa, köyümüze gelmiş. O gün köyün ismi Şirince olarak değişmiş dedi.

'EN GÜZEL MEVSİMDE GELDİK'

Şirince'ye ilk kez geldiğini anlatan Seher Ergin, 500 yıllık bir tarihi konakta kaldım ve çok etkilendim. Buradaki atmosfer çok güzel. Önümüzdeki yıl yeniden gelmeyi düşünüyorum. En güzel mevsimde buraya gelmişiz. Hava ne çok soğuk ne çok sıcak. Tam bir sonbahar havası. Buraya sonbaharda gelinmeli dedi.

Şirince'de meyve satışı yapan esnaf Birgün Tokgöz, Sonbahar gelince yapraklar döküldü, ağaçlar uykuya yattı. Şirince kalabalık ancak bizim işlerimize etkisi olmuyor. Özellikle hafta sonu kalabalık artıyor. Köyümüz çok güzeldir. Hem yerli hem de yabancı turistlerin etkisiyle giderek kalabalıklaştı ifadelerini kullandı.

'ÖMRÜM BURALARDA GEÇTİ'

Şirince'de yaşamını sürdüren Osman Şahin, Burada doğdum, büyüdüm ve ömrüm buralarda geçti. Burada şeftali çok güzel olur. Hafta sonları gelenlerle birlikte köy, çok kalabalık oluyor. Yazın da çok kalabalık oluyor ama sonbaharda ağaçların yaprakları sararıyor, dökülüyor. Şirince her dönem güzel ama sonbaharda bambaşka bir güzel dedi.

Şirince'ye ikinci kez geldiğini söyleyen Tolgahan Yıldız, İzmir Karşıyaka'dan geliyoruz. Şirince hoşumuza gitti. Sık sık gelmeyi düşünüyoruz. Herkesin mutlaka bir kere görmesi lazım diye konuştu.

'FOTOĞRAF İÇİN GÜZEL MANZARALAR OLUŞUYOR'

Meksika'dan Şirince'yi ziyarete gelen turistlerden Holhajmer Mandes ise, Türkiye'ye ikinci kez geliyorum ancak Şirince'ye ilk defa geldim. Burayı gerçekten çok beğendim. Kalabalık bir grupla birlikte geldim. Sadece biraz pahalı olduğunu düşünüyorum ancak çok fazla değil ifadelerini kullandı.

Denizli'den gelen Tamer Türkoğlu da, İlk kez Şirince'yi görüyorum. Üniversiteden arkadaşlarımla birlikte geldim. Şirince, tam beklediğim gibi. Küçük, tatlı ve gezilesi bir yer. Mevsim olarak da çok güzel bir dönem. Fotoğraf çekimi için de çok güzel fonlar oluşuyor dedi.

ŞİRİNCE\'DE SONBAHAR GÜZELLİĞİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ŞİRİNCE'DE SONBAHAR GÜZELLİĞİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kaçak kazı yaptığı çukurda böyle yakalandı: Delik deşik etmişler
    11:29 Kaçak kazı yaptığı çukurda böyle yakalandı: Delik deşik etmişler

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde tarihi eser operasyonunda 1 kişi metrelerce kazılan kuyuda suçüstü yakalandığı anlar kameralara yansıdı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 3 ayrı adreste arama yapıldı. Metruk bir alanda yapılan aramada polis ekipleri, yaklaşık 15 metre kazılmış bir çukur buldu ve burada bir şüpheliyi suçüstü yakaladı. Toplamda 18 adet tarihi eser niteliğinde obje ve 5 adet kazı malzemesi ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor
    11:28 Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor

    Yapay zeka destekli teknolojilerle, rüzgar santrallerinin çalışması esnasında santrale yaklaşan kuş, yarasa gibi canlıların hareket kayıtları tutularak, tekrarlanan durumlarda santralin devre dışı bırakılması ile olası güç kayıpları ve hasarlar engelleniyor, canlı ekosistemi korunuyor.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli
    11:27 CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 2024 OYAK Genel Kurulunda açıklanacak nema oranının gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmesi gerektiğini belirtti. Bağcıoğlu, OYAK yönetim organlarında temsilde adalet ilkesi ve liyakat ilkelerine uygun şekilde tüm statülerin temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu
    11:24 Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu

    Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver sürücüleri ve sahiplerini bir araya getiren bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, biçerdöver işinin tarımsal üretimde önemli bir araç olduğunu vurguladı. İl Müdürü Mustafa İlmeç ise biçerdövercilerin karşılaştıkları sorunları değerlendirdiklerini ve çözüm üreteceklerini belirtti.

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.


Advertisement