Şirince'den Sonra Atakent de 'Kıyamet Turizmine' Talip Oldu - Son Dakika
Güncel

Şirince'den Sonra Atakent de 'Kıyamet Turizmine' Talip Oldu

Şirince\'den Sonra Atakent de \'Kıyamet Turizmine\' Talip Oldu

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atakent Beldesi Belediye Başkanı MHP'li Hasan Uslu, Maya takvimine göre yaşanacağına inanılan kıyametten Mezgit Kalesi'nin etkilenmeyeceğini söyledi.'Kıyamet turizmine' beldesini de dahil eden Hasan Uslu, ABD...

15.12.2012 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atakent Beldesi Belediye Başkanı MHP'li Hasan Uslu, Maya takvimine göre yaşanacağına inanılan kıyametten Mezgit Kalesi'nin etkilenmeyeceğini söyledi. 'Kıyamet turizmine' beldesini de dahil eden Hasan Uslu, ABD Başkanı Barack Obama'yı beldeye davet etti.

Belediye Başkanı Hasan Uslu, beldelerinde bulunan Mezgit Kalesi'nin Maya takvimine göre Marduk gezegeninin 21 Aralık'ta dünyaya çarpmasıyla yaşanacağı söylenen kıyametten etkilenmeyeceğine inandıklarını söyledi. Mezgit Kalesi'nin M.S. 2 veya 3'üncü yüzyıla ait olduğunu belirten Hasan Uslu, şunları söyledi:

"Düşünün ki bu Kale çok fırtınalar, çok depremler ve çok savaşlar görmüş ancak yıkılmamış günümüze kadar ayakta kalmayı başarmıştır. Biz de bunun için belde halkı olarak beldemizin kıyametten etkilenmeyeceğine inanıyoruz. Bu kale bunun göstergesidir. Bir haftadır dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden şahsıma telefonlar geliyor. Beldenizde 'boş yer var mı?' diye vatandaşlar soruyor. Demek ki bir tek belde halkımız buna inanmıyor. Herkes Atakent'in etkilenmeyeceğine inanmış durumdadır."

ABD Başkanı Barack Obama'yı davet ettiğini de vurgulayan Uslu, "Yeryüzünde sadece Fransa'daki Bugarach ile İzmir'in Selçuk İlçesi'ne bağlı Şirince köylerinin ayakta kalacağı tezine Atakent'in de katılacağını iddia ediyorum. 21 Aralık için otellerimize rezervasyon yaptıranlar oldu. Biz 21 Aralık günü özellikle Mezgit Kalesi etrafında toplanacağız" diye konuştu. - Mersin/ Silifke

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şirince'den Sonra Atakent de 'Kıyamet Turizmine' Talip Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement