Şırnak 112 Acil Sağlık Ekipleri Kışa Hazır - Son Dakika
Güncel

Şırnak 112 Acil Sağlık Ekipleri Kışa Hazır

Şırnak 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) de desteğiyle kış hazırlıklarını tamamladı.

20.01.2018 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) de desteğiyle kış hazırlıklarını tamamladı.

Kış şartlarının zorlu geçtiği kentte, 112 Acil Komuta Merkezi, çalışan 115 personeliyle vakalara müdahale edecek.

İl Sağlık Müdürü Dr. Nedim Uzun, kent merkezine bağlı köy ve beldelerin yanı sıra Beytüşşebap ve Uludere ilçesinde gerekli hazırlıkları tamamladıklarını ve kışa hazır olduklarını söyledi.

Bünyelerinde hizmet veren 3 paletli ambulansın birini kent merkezinde diğerlerinin ise Beytüşşebap, Uludere ilçelerinde olduğunu aktaran Uzun, mevsim şartları nedeniyle acil bir durumda İl Özel İdare ve Karayolları ekipleriyle koordineli olarak çalıştıklarını belirtti.

Uzun, ekiplerin periyodik olarak eğitimlerden geçtiğine dikkat çekerek, "Kar bizim için bir nimet ve berekettir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da karla mücadele edebilecek gücümüz ve kapasitemiz var. Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaktayız ve kışa hazırız. Hava ambulansının ihtiyaç duyulması halinde merkezden bir iki saatte koordine ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Asılsız ihbarlar yoruyor

112 Komuta Merkezinde gelen çağrılara cevap veren Uzun, "Az önce gördüğünüz gibi 5 çağrı karşıladık. Bu çağrıların hiçbiri gerçek hasta tarafından aranan çağrılar değildi. 3 çağrı çocuklar tarafından arandı, ikisinde de telefon kapatıldı." dedi.

Gelen asılsız ihbarda kent genelinde çok kötü bir istatiğe sahip olduklarını dikkati çeken Uzun, şöyle konuştu:

"Özellikle telefoncular sim kartı olmayan telefonları test etmek için 112'i aramaktalar. Bizim istatistiklerimize göre de günde 3 bin 500 çağrının 72'si gerçek vaka çağrısı oluyor. Bu da yüzde 93'lük bir asılsız çağrıyı kapsıyor. Asılsız ihbarlar için yasal süreç işletilecektir. Yanlış ihbarlar gerçekten acil bir hastanın mağdur kalmasına neden olabilmektedir."

112 Acil Tıp Teknisyeni Şeyda Tüten ise asılsız ihbarların çok olması nedeniyle gerçek anlamda hastalara ulaşmakta güçlük çektiklerini söyledi.

Tüten, şunları kaydetti:

"112 arayıp bizlere yol, yemek tarifi, nöbetçi eczaneyi soruyorlar. Çoğu çağrıların çocuk aramaları olduğunu görüyoruz. Ebeveynlerin çocuklara telefonları vermemelerini rica ediyoruz. Böyle olunca maalesef gerçek vakaya ulaşma süremiz uzuyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak 112 Acil Sağlık Ekipleri Kışa Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement