Şırnak Beytüşşebap'ta Silah Sesleri Sustu, Huzur Geldi, Vatandaş Memnun - Son Dakika
Güncel

Şırnak Beytüşşebap'ta Silah Sesleri Sustu, Huzur Geldi, Vatandaş Memnun

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'ya yönelik düzenlenen etkin operasyonlar nedeniyle bir yıldır silah sesleri susarken, geçmiş yıllarda esnafları perişan eden kepenk kapatma olayları artık yaşanmadığı belirtildi.

11.01.2018 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'ya yönelik düzenlenen etkin operasyonlar nedeniyle bir yıldır silah sesleri susarken, geçmiş yıllarda esnafları perişan eden kepenk kapatma olayları artık yaşanmadığı belirtildi. Önceki yıllarda gece evlerinden çatışmalar yüzünden dışarı çcıkamayan vatandaşlar, artık gece yarılarına kadar ilçede rahatlıkla gezebilirken, güvenlik nedeniyle ilçenin etrafına son sistem mobese kameralar konuldu. Kontrol edilebilir bariyer sistemi ile de bombalı araçların olası saldırı girişimlerinin önüne geçilmiş olurken, vatandaşlar, oluşturulan huzur ortamından memnun olduklarını söyledi. Irak sınırının karşısında bulunan ve PKK terör örgütü mensuplarının bir zamanlar bir çok kampının bulunduğu Katı dağı eteklerindeki Betüşşebap ilçesinde, güvenlik güçlerinin PKK'ya karşı düzenlediği etkin operasyonlar nedeniyle son bir yıldır silah sesleri kesildi. Geçmiş yıllarda sürekli kepenk kapatma eylemlerinin olduğu, sık sık yaşanan çatışmalar nedeniyle vatandaşların evlerinden dışarı çıkamadığı Beytüşşebap'ta artık huzurun hakim olduğu belirtildi. Geçmiş yıllarda güvenlik sorunu nedeniyle köylülerin ilçeye gelememesi nedeniyle bir çok esnafın iflas ettiği ilçede ticarette canlanmış durumda. Bir yıldır kepenk kapatma eylemlerinin olmadığı ilçede esnaflar her sabah gönül rahatlığıyla işyerlerini açarken, köylülerde artık alış veriş yapmak için ilçeyi günübirlik ziyaret ediyor.

KONTROLLÜ BARİYERLER KURULDU

İlçede, Emniyet Müdürlüğü taraından ilçe merkezi ve çevresine kurulan son model mobese kameralarla ilçe 24 saat didik didik kontrol altında tutulurken, polis noktalarına kurulan kontrollü bariyer sistemi ile de ilçede araçlarla gerçekleştirilebilecek bombalı saldırıların önüne geçilmiş oldu. Kontrollü bariyet sistemi sayesinde bir süre önce ilçe merkezine girmeye çalışan 2 canlı bomba eylem yapamadan yakalanırken, kontrollü bariyer sisteminde araçlar polis noktasına 30 metre mesafede megafonla durdurulup, bagajlarının açılması sağlanıyor, araçlar kontrol edildikten sonra geçişlerine izin veriliyor. Kontrollü bariyer sistemi sayesinde ilçeye silah, bomba, kaçak malzemelerin girişine de izin verilmiyor. İlçenin polis kontrol noktalarında görevli memurlar, araçları kontrol etmenin yanısıra trafik kurallarına uyan vatandaşlara şeker ve çikolata ikramında bulunuyor. Güvenlik güçlerinin bu uygulamalarından araç sahipleri de memnun kalırken, Herşeyi bizim güvenliğimiz için yapıyorlar. Eskisi gibi bize kaba davranılmıyor. Trafik kurallarına uyanlara çikolata ve şeker dağıtıyorlar. Bize yaklaşımları da çok güzel. Biz huzur istiyoruz dedi.

KAYMAKAM GECE ARTIK SOKAKLAR BOŞ DEĞİL

Vatandaşları sık sık ziyaret edip sorunlarını dinleyen, polisin uygulamalarını yerinde kontrol edip eksiklikleri gideren Beytüşşebap Kaymakamı Murat Şener, tek amaçlarının esnafın endişesiz bir şekilde işyerlerini açması, vatandaşların ise huzur içinde yaşaması olduğunu söyledi. Kaymakam Murat Şener, Beytüşşebap'ta esnaf, vatandaş olsun amacımız burada huzurlu bir şekilde hayatlarını sündürmelerini sağlamaktır. Bu huzuru sağlayan öncelikle askerimize, polisimize teşekkürlerimi iletiyorum. Geçen yıl bu zamanlar Beytüşşebap'ta hava kararınca sokaklar bomboş, insanlar evlerine hapsolmuş oluyorlardı. Bu yıl gece geç saatlere kadar insanlar sokaklarda ve gezip dolaşıyor, birbirlerine misafir oluyor, huzur ortamının tadını çıkarıyorlar. Bir yılda yaşanan bu değişikliğin tek sebebi huzur ortamının sağlanmış olması. Huzur ortamının kalıcı olmasını temin etmek, İnsanların bu huzurun kalıcı olduğuna inanmasını sağlamak ve artık normalleşmenin tamamlanmasını sağlamaktır. Buradaki insanların da gece rahatça dolaşmaya, eğlenmeye hakkı var diye düşündük. Gayemiz normalleşmenin, huzurun tam anlamıyla ilçemize yerleşmesi. Özelikle polisimizin hassasiyetle çalışması ve görevini yapması nedeniyle PKK Terör Örgütüne adrbeler vurarak vatandaşımız burada rahat bir nefes almıştırdiye konuştu.

Şırnak Beytüşşebap\'ta Silah Sesleri Sustu, Huzur Geldi, Vatandaş Memnun
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Beytüşşebap'ta Silah Sesleri Sustu, Huzur Geldi, Vatandaş Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da 750 adet uyuşturucu hap ele geçirildi
    13:35 Erzincan'da 750 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

    Erzincan'da, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, B.E. isimli şahıstan 750 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Aksaray'da Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi Yürüyüşü düzenlendi
    13:33 Aksaray'da Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi Yürüyüşü düzenlendi

    Aksaray'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve protokol üyeleri Ihlara Vadisi'nde yürüyüş düzenledi. Kumbuzoğlu, Ihlara Vadisi'nin Aksaray turizminin göz bebeği olduğunu belirterek, yılda 700 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ve yeni hedeflerinin yılda 2,5 milyon turist ağırlamak olduğunu söyledi.

  • MHP Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimleriyle ilgili açıklama yaptı
    13:32 MHP Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimleriyle ilgili açıklama yaptı

    MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimlerinin yeniden yapılması kararıyla ilgili olarak CHP Milletvekili Aşkın Genç'i eleştirdi. Ersoy, haksızlık ve usulsüzlüklerin olduğunu belirterek, milletin iradesine sahip çıktıklarını söyledi.

  • Zonguldak'ta Kadırga rampasında uzun araç nedeniyle kuyruk oluştu
    13:30 Zonguldak'ta Kadırga rampasında uzun araç nedeniyle kuyruk oluştu

    Zonguldak'ta öğlen saatlerinde Kadırga rampasında uzun araç kaldı. Tırın rampada kalması nedeniyle kent merkezinden Kadırga rampasına kadar uzun araç kuyruğu oluştu. Trafikte kalan araçlar tepki gösterdi ve tırın kurtarma çalışmaları başladı.

  • Antalya'da Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi
    13:29 Antalya'da Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

    Antalya'da yarın yapılacak Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası'nın basın toplantısı Dokuma Park'ta gerçekleştirildi. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, World Athletics (WA) Üst Yöneticisi Jon Ridgeon, Robert Korzeniowsk ve milli atletlerin katıldığı toplantıda, organizasyonun önemi vurgulandı ve başarı dilekleri iletildi.


Advertisement