Şırnak-Evinin Bahçesinde Yavru Balaban Kuşu Buldu - Son Dakika
Güncel

Şırnak-Evinin Bahçesinde Yavru Balaban Kuşu Buldu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşayan Emrullah Tatar, bahçesinde nesli tükenmekte olan yavru balaban kuşunu buldu.

18.05.2018 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşayan Emrullah Tatar, bahçesinde nesli tükenmekte olan yavru balaban kuşunu buldu. İlk kez gördüğü kuş türüne çekinerek yaklaştığını belirten Tatar, balaban kuşunu Şırnak Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Silopi'ye bağlı Başverimli beldesinde evinin bahçesinde yaban kuşu türü olan balaban kuşu ile karşılaşan Emrullah Tatar, ilk başta kuşa çekinerek yaklaştı. Kuşun yavru olduğunu ve uçamayacak durumda olduğunu farkeden Tatar, kuşu yakalayarak eve aldı. Kuş hakkında her hangi bir bilgiye sahip olamayan Tatar, Şırnak Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerini arayarak durumdan haber etti. Yetkililer eve gelerek yavru balaban kuşunu teslim aldı. Nesli tükenmekte olan ve balıkçıl bir kuş türü olan balaban kuşlarının yaşam alanlarının sulak yerler olduğu ve balık ile sazlıklarda yaşayan böcek türleri ile besleniyor.

Yavru kuşu evinin bahçesinde bulan Tatar, balaban kuşunu ilk kez gördüğünü belirterek, İlk defa böyle bir kuş türünü görüyoruz. Bahçemize düşmüştü. İlk gördüğümüzde temkinliydik, yaklaşmadık. Sonrasında aldık ve yetkilileri aradık. Yetkililer balaban kuşu olduğunu söylediler. Umarım biran önce doğal yaşamına kavuşur dedi.

Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililer de, balaban kuşununu muayene edeceklerini, herhangi bir yarası olup olmadığını tespit ettikten sonra tedavisinin ardından doğal yaşama bırakılacağını söyledi.

Şırnak-Evinin Bahçesinde Yavru Balaban Kuşu Buldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak-Evinin Bahçesinde Yavru Balaban Kuşu Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement