Şırnak Içişleri Bakanı Soylu, Kato Dağı'nda Operasyon Bölgesinde - Son Dakika
Güncel

Şırnak Içişleri Bakanı Soylu, Kato Dağı'nda Operasyon Bölgesinde

Içişleri Bakanı Soylu, Kato Dağı'nda operasyon bölgesinde (3)BAKAN SOYLU İFTARINI ASKERLERLE BİRLİKTE AÇTIŞırnak'ın Beytüşşebap ilçesi ve Kato dağı ziyaretinin ardından helikopterle Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'na gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Tugay...

28.05.2017 21:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Içişleri Bakanı Soylu, Kato Dağı'nda operasyon bölgesinde (3)

BAKAN SOYLU İFTARINI ASKERLERLE BİRLİKTE AÇTI

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi ve Kato dağı ziyaretinin ardından helikopterle Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'na gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin karşıladı. Beraberinde Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler, Vali Ali İhsan Su, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile birlikte tugay karargahına geçen Soylu, bölgedeki operasyonlarla ilgili brifing aldı. Buradan yemekhaneye geçen Bakan Soylu, asker ve güvenlik korucuları ile birlikte iftar yemeği yedi.

Yemeğinin ardından konuşan Bakan Soylu terör örgütleriyle mücadelenin önemine değinerek, "Elbette böyle bir milletin arasına nifak sokarak huzurunu bozmaya çalışacaklar, ebette böyle bir millettin kardeşliğini ortadan kaldırmaya çalışarak birliğini bozmaya çalışacaklar. Bizim görevimiz bu birliği bozdurmamaktır. En büyük gücümüz birliğimizdir. Bunu bozmak isteyenlere ceza vermek devletin bize yüklediği önemli sorumluluklardan biridir. Büyük bir mücadele veriyorsunuz. Biliniz ki, milletimiz sizinle beraberdir, milletimizin duaları sizinle beraberdir. Hiçbir dua yoktur ki siz içerisinde olmayasınız" dedi.

DÜNYANIN 10 BÜYÜK DEVLETİNDEN BİRİ OLACAĞIZ

Terörle mücadelenin millete büyük moral verdiğini ifade eden Soylu, "Terör örgütleri ile mücadelemizde çok başarılı çıkacağız. Milletimize çok büyük moral veriyorsunuz. Bugün Kato Dağı'ndaydık, komutanlarımızla birlikte. Oradaki korucularımız, komandolarımızı, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarımızı gördük. Jandarmamızı, polisimizi gördük. Her biri kendine ait ayrı bir görev almışlar ve bir mücadele sürdürüyorlar. Bu gece sahurda Ağrı'da Tendürek Dağı'nda Çetenli karakolu'nda askerlerimizle birlikte sahur yaptık. 29 tane teröristi etkisiz hale getiren evlatlarımızla birlikteydim. Milletimizin duası sizlerle beraberdir. Biz böyle gittikçe Allah bize nasip edecek dünyanın 10 büyük devletinden biri olacağız. Dünyanın döndüğü gibi, zamanın döndüğü gibi bu topraklarda yaşayan büyük devlet aynı şekilde kuvvetine ve hususiyetine erişecektir. Bizim inancımız odur. Bundan 50-100 yıl sonra bu yaptıklarınız gelecek nesillerimiz tarafından nasıl Çanakkale'de, nasıl istiklal harbimizde, nasıl Kıbrıs'ta büyük mücadeleler ortaya konularak büyük muzaferiyetler elde edilmişse, biz bugün ellerimizi semaya açıp onlara dua ediyorsak, gelecek nesillerimizde aynı şekilde size ve bize dua edecektir. Önemli olan buna layık olabilmektir. Buna layık oluyorsunuz ve büyük mücadele ortaya koyuyorsunuz. Sizlere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ve muhabetlerini getirdim. Başarı dileklerini getirdim. Kıymetli başkanımızın selamlarını muhabetlerini getirdim. Burada hangi heyecanı yaşıyorsanız bilinizki cumhurbaşkanımız, arkadaşlarım aynı heyecanı yaşıyorlar. Cumhurbaşkanımız, Kato dağındaymış gibi hem alay komutanımızla, hem tümen komutanımızla dakikalarca konuşup sizlere selamlarını illettiler. Allah milletimizin huzurunu ve sükünunu, İslam aleminin hzurunu ve sükununu ve insalığın huzurunu daim eylesin. Bizim üzerimize düşen çok görev var. Bu görevi tam anlamıyla idrak etmek için gayret sarf ediyoruz. Sizlerle aynı sofrada oruç açmak benim için hem onurun hem şereflerin en büyüğüdür. Ailemizle oruç açabiliriz açmaya biliriz. Ama bizim ailemiz burasıdır" dedi.

Bakan Soylu daha sonra helikoper ile Şerafettin Elçi Havalimanı'na, oradan da Ankara'ya gitti.

Şırnak Içişleri Bakanı Soylu, Kato Dağı\'nda Operasyon Bölgesinde
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Içişleri Bakanı Soylu, Kato Dağı'nda Operasyon Bölgesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK, 2 ilçe ve 2 beldede seçimlerin yenilenmesine karar verdi
    12:58 YSK, 2 ilçe ve 2 beldede seçimlerin yenilenmesine karar verdi

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin yapılan itiraz başvurularını değerlendirmeye devam ediyor. Bugüne kadar 2 ilçe ve 2 beldede seçimlerin yenilenmesine karar veren YSK, kesin seçim sonuçlarını ilan etmek için itirazları karara bağladıktan sonra açıklayacak. Yenilenmesine karar verilen yerlerde seçimler 2 Haziran'da gerçekleştirilecek.

  • Mardin'de okul çevreleri ve servis araçlarında denetim gerçekleştirildi
    12:57 Mardin'de okul çevreleri ve servis araçlarında denetim gerçekleştirildi

    Mardin Emniyet Müdürlüğü tarafından çocuk ve gençlerin korunması amacıyla okul çevreleri ve servis araçlarında denetim yapıldı. 68 ekip ve 140 personelin katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde, birçok farklı mekan ve bina kontrol edildi. Ayrıca, bin 256 kişi sorgulandı ve 226 servis aracı denetlendi. Denetimler sonucunda bir sürücüye cezai işlem uygulandı.

  • MHP Balıkesir İl Başkanı Niyazi Tunç, Belediye Başkanı Mustafa Göksel'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu
    12:55 MHP Balıkesir İl Başkanı Niyazi Tunç, Belediye Başkanı Mustafa Göksel'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

    MHP Balıkesir İl Başkanı Niyazi Tunç, MHP ilçe başkanı Yakup Macan ve AK Parti ilçe Başkanı Hüseyin Nisan ile birlikte Belediye Başkanı Mustafa Göksel'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Göksel, Cumhur İttifakı'nın Bigadiç'te güzel işler başardığını ve birlikte güzel hizmetler yapacaklarını belirtti.


Advertisement