Şırnak'ın Konaklama Sorununu Giderdi - Son Dakika
Yerel

Şırnak'ın Konaklama Sorununu Giderdi

Şırnak'ta, yaklaşık 3 ay önce hizmete giren ilk ve tek 5 yıldızlı otel olan Şehr-i Nuh Oteli ilin konaklama sorununu giderdi.

15.01.2012 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta, yaklaşık 3 ay önce hizmete giren ilk ve tek 5 yıldızlı otel olan Şehr-i Nuh Oteli ilin konaklama sorununu giderdi.

Şehr-i Nuh Oteli Genel Müdürü Veysi Asma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 ay önce hizmete giren otelin, Acar Otelcilik Turizm A.Ş şirketince yaptırılan 5 yıldızlı yaşam mekanı konseptindeki otelin yörenin en büyük oteli olduğunu söyledi.

Otelin yaşam mekanı, klasik ve modern mimarisiyle, insanların en rahat şekilde konaklayacakları bir konsepte sahip olduğunu belirten Asma, oteli uzun bir araştırma sonucunda 98 apart oda ve 172 odasından oluştuğunu kaydetti.

Otel ve apartta misafirlerinin faydalanabilecekleri çok sayıda hizmetlerinin bulunduğunu bildiren Asma, otelde, sefine cafe, patisserie, bussiness center, okuma salonu, oyun salonu, internet kafe, hediyelik eşya reyonu, market, kuaför, Kasrik ve Mem-u Zin toplantı salonları, El Cezeri konferans salonu, balo salonu, açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk havuzlu, fitness, masaj salonları, jakuzi, tuz odası, macera ve kambala duş, Türk ve, Fin hamamı, sauna, masaj odası ve vitamin dünyası gibi bir çok faaliyet alanının mevcut olduğunu belirtti.

Spor kompleksinde, basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu, 9 etaptan oluşan mini golf alanı, yürüme parkuru, çocuk oyun parkları ve piknik alanlarının da otelde yer aldığını anlatan Asma, apart ve otelde misafirlerinin ünitelerden, gün boyunca faydalanabiliyor olmaları nedeniyle oteli yaşam mekanı olarak tanımladıklarını anlattı.

-İlk ve tek

Otelin, Şırnak'ta açılan ilk ve tek 5 yıldızlı otel özelliği taşıdığını, konum itibariyle otelin güneyinde kentin tarihinde önemli bir motif olarak nitelendirilen Hz. Nuh Gemisinin karaya oturduğu dağ olarak bilinen Cudi Dağı'nın bulunduğunu dile getiren Asma, 336 yatak kapasiteli otelde, 1 kral dairesi, 7 delux suit, 2 family oda, 2 bağlantılı oda, 2 engelli odası, 14 sigara içilmeyen oda, 99 delux oda ve 45 konforlu standart odadan oluştuğunu aktardı.

Apart odalarının henüz inşaat aşamasında gerçekleştirilen erken satış politikası sayesinde yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını ifade eden Asma, şöyle dedi:

"Apart odalarımız için talep hala devam etmekte ve misafir portföyü genelde sağlık personeli, eğitim görevlileri, emniyet personeli, askeri kadro ve kurum amirleri gibi görev süreleri Şırnak'ta olan şehir dışından gelen misafirlerden oluşuyor. Otel, Şırnak'ı medyaya yansıyan taraflarıyla değil, doğasıyla turizmin çekiciliği noktasında önemli bir yere sahip olduğunu göstermek ve istihdam yaratmak amacıyla yapılmış bir yatırımdır. Şırnak'a gelen müşterilerimiz oteli görünce büyük bir şaşkınlık yaşıyor.

Şehrin turizm potansiyeli olan cazip noktalarının çok olması bizim için bir avantaj. İlimizde bulunan tarihi, turizme kazandırdığımızda şehrimizin turizm rakamlarını en üst seviyelere çıkaracağımıza hepimiz şahit olacağız. Şırnak Valimiz Vahdettin Özkan'ın yoğun ve bireysel girişimleri sonucunda Şırnak- Van çevreyolu, Siirt çevre yolu ve Silopi- Cizre karayolunun yapımına başlanmış olması, Şırnak Havaalanın yakın bir zamanda faaliyete geçmesiyle ile bölgemizin ulaşımla ilgili engelleri de tamamen ortadan kalkacaktır. İlimizde var olan turizm potansiyeli ve gerçekleşen olağanüstü yatırımlarla birlikte mevcut konaklama talebenin de en üst seviyelere çıkacağına eminiz."

-İnsanlar etkilendi

Asma, Şırnak'ta böyle bir yatırımın olmasının insanları etkilediğini, ilin kalkınması ve istihdam yaratması açısından yatırımın önemli olduğuna dikkat çekti.

Otelde 93 kişinin çalıştığını, apartların aylık tek kişilik 750, çift kişiliklerin de 900 lira olduğunu, oda fiyatının ise günlük 100 liradan başladığını belirtti.

Şırnak'ta konaklamanın çok kısıtlı olması nedeniyle daha önce Şırnak'a gelenlerin Cizre ya da Silopi ilçesinde kalmak zorunda kaldığını aktaran Asma, Şırnak'a yakışır bir otelin hizmete girmesiyle Şırnak'a gelenlerin rahat ettiğini bildirdi.

- ŞIRNAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şırnak'ın Konaklama Sorununu Giderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement