Şırnak Özel İdaresi'ne Alınan Araçlar AK Parti ve Hdp'li Vekilleri Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Şırnak Özel İdaresi'ne Alınan Araçlar AK Parti ve Hdp'li Vekilleri Buluşturdu

Şırnak Özel İdaresi\'ne Alınan Araçlar AK Parti ve Hdp\'li Vekilleri Buluşturdu

Şırnak Özel İdaresi araç filosuna alınan 13 yeni aracın hizmete girmesi için düzenlenen tören, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ile HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ı bir araya getirdi.

02.02.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Özel İdaresi araç filosuna alınan 13 yeni aracın hizmete girmesi için düzenlenen tören, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ile HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ı bir araya getirdi. Vali Hasan İpek de törende yaptığı konuşmada, her iki milletvekili bir arada görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Şırnak Özel İdaresi filosuna alınan 13 aracın hizmete girmesi için Köy Hizmetleri Tesisi'nde tören düzenledi. Törene AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şırnak Valisi Hasan İpek, İl Genel Meclis Başkanı Erşet Ediş, Özel İdaresi Genel Sekreteri Kazım Zan, kurum müdürleri ile personeller katıldı. Araçların hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende temsili kurdele, Vali İpek, AK Partil Milletvekili Dindar ile HDP Milletvekili Sarıyıldız tarafından kesildi.

Vali Hasan İpek, AK Parti ve HDP'li milletvekilleri kastederek, hizmet için bir araya gelinmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, " Türkiye'nin özlediği ortamların herkesin hep birlikte, hizmet için var olduğunu göstermesi açısından, böyle bir açılışta hepinizle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Çözüm sürecini başarıya ulaştıralım ve kesinlikle ben buna inanıyorum ki Şırnak, 10 yıl içerisinde Türkiye'nin gelişmiş ilk 10 ili arasına girecektir. Çünkü bizim Cudi Dağı gibi madenleriyle, Türkiye'yi besleyebilecek bir dağımız, yine Beytüşşebap, Uludere ve Şırnak merkez gibi çok güzel yaylalarımızın olduğu İdil, Silopi ve Cizre gibi ovalarıyla ülkenin birçok kısmını besleyebilecek ilçelerimizin olduğunu, ayrıca hem Suriye, hem Irak ile sınır olduğumuz ve şu anda Türkiye'nin kara ihracatının yüzde 50'sinin yapıldığı Habur Sınır Kapısımız var. Bunlara ilave olarak 3 tane yeni açılacak kapının da çalışmalarını yapıyoruz. Böyle bir Şırnak, bütüm değerleriyle harekete geçtiğinde kesinlikle ne işsizlikte sonuncu kalacak, ne ekonomide sonuncu olacak, ne de eğitim ve kültür seviyesinde geri kalacak. Kesinlikle ben buna inanıyorum. 10 yıl içerisinde eğer huzur ortamı böyle devam ederse, Şırnak, Türkiye'nin en kalkınmış ilk 10 ili arasına gireceğinden eminim" dedi.

AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar da, Şırnak halkının barışa ihtiyacı olduğunu belirterek, "Daha çok hizmet etmemiz gerekir. Çünkü gerçekten halkımızın ihtiyacı vardır ama her şeyden önce de hepimizin de barışa ihtiyacı vardır. İnşallah kimseyi ötekileştirmeden birlikte, kardeşçesine bu memlekete hizmet edersek, insanlar arasında ayrım yapmadan, hizmet edebilirsek, ne mutlu bize" diye konuştu.

HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise, 30 yıl süren çatışmalı ortamın sadece insan kayıplarına yol açmadığını, aynı zamanda iktisadi ve ekonomik olarak da Şırnak'ın gelişmesini engellediğine dikkat çekerek, "30 yıldır çatışmalı ortam; sadece büyük manevi yıkımlara, insan kayıplarına neden olmadığı gibi, aynı zamanda iktisadi ve ekonomik olarak da Şırnak büyük oranda darbelendi. Şu anki veriler, Şırnakımız'ın ne durumda olduğunu, bir anlamda gözler önüne seriyor. Şırnak gelişmişlik endeksinde hala plakası gibi 73'üncü sırada. Halk, işsizlik oranı anlamında Türkiye'nin en son sıralarında yer alıyor. Sondan birinci sayılıyor 15.3'lük rakamla. Yalnız Şırnakımız, herkesçe bilindiği gibi çok zengin bir yerdir. Yeraltı ve yerüstü zenginlikleri ile buradaki insanları misliyle besleyebilecek rezerve ve potansiyele sahiptir. Maalesef ifade ettiğimiz nedenlerle işletilemedi. Büyük tahribatlar yaşandı. Yüzlerce hatta binlerce köy boşaltıldı. Şu ana tekrar bunu yeni bir başlangıç olarak ele almak istiyoruz. Hatta içinde bulunduğumuz barış sürecini de bu anlamda değerlendiriyoruz. Sayın Öcalan'ın başlattığı, hükümettin de irade beyan ettiği bu sürecin başarıya ulaşması, her şeyden önce insan kayıpların önüne geçecektir" diye konuştu. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Özel İdaresi'ne Alınan Araçlar AK Parti ve Hdp'li Vekilleri Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement