Şırnak'ta 160 bin öğrenci dersbaşı yaptı - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta 160 bin öğrenci dersbaşı yaptı

Şırnak\'ta 160 bin öğrenci dersbaşı yaptı

2020 eğitim ve öğretim yılı, Vali Ali Hamza Pehlivan'ın ilk ders zilini çalması ile başladı.

09.09.2019 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2020 eğitim ve öğretim yılı, Vali Ali Hamza Pehlivan'ın ilk ders zilini çalması ile başladı.

Şırnak'ta, 2019- 2020 eğitim ve öğretim yılının açılışı nedeniyle Orgeneral Edip Başer İlk ve Orta Okulu'nda tören düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan ile eşi Yıldız Pehlivan, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Daire Başkanı Şerafettin Cankurt, Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ile çok sayıda davetlinin katımıyla yapılan törende, Vali Pehlivan'ın ders zili çalmasıyla kent genelindeki 655 okulda eğitim gören, 160 bin öğrenci yeni eğitim ve öğretim yılına başladı.

Törende konuşan Vali Pehlivan, Şırnak'ta eğitim alanında önemli yatırımların yapıldığını ifade ederek, terör örgütü mensuplarınca 2015- 2016 yıllarında hendek olaylarında yakıp yıktıkları 70 okulu onarıp, eğitime kazandırdıklarını söyledi. Vali Pehlivan, "2015-2016 yılında ilimizde, diğer il ve ilçelerde, bölgelerde olduğu gibi çukur ve barikat eylemlerinde okullarımız büyük zarar görmüştü. Bölücü terör örgütü maalesef okullarımıza da kast etmişti. Yıkılan ve harap edilen okullarımız vardı. Bu okullarımızın tamamının tadilatları, bakım ve onarımları gerçekleştirildi. 70'e yakın okulumuz bu anlamda onarımdan geçirildi. ve eğitim öğretime kavuşacak standartlara kavuştu. Bunun yanında TOKİ'nin marifetiyle 17 okulumuzun inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. İnşallah yakın vadede, devam eden 41 inşaat tamamlanacak ve standartlarımız daha da yükselecek. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Milli Eğitim Bakanlığımızın himayelerinde ilgili kurum ve kuruluşların katkılarıyla eğitim öğretim ile ilgili yatırımlar gerçekten artarak devam ediyor. Bizde de düşen devletimiz tarafından sağlanan bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmek. Eğitim bilincini, eğitim öğretim kalitesini her geçen gün yukarılara taşımaktır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta 160 bin öğrenci dersbaşı yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'da iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı
    17:24 Konya'da iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde, ikinci el oto alım-satımıyla uğraşan Hüseyin K. ile iş ortağı Sadettin H. arasında alacak meselesinden çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışmanın ardından Sadettin H, Hüseyin K'yi av tüfeğiyle yaraladı. Olayın ihbar edilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralı Hüseyin K. hastaneye kaldırılırken, zanlı Sadettin H. gözaltına alındı. Zanlı, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü
    17:23 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerilim ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  • Siirt'te aranan hükümlü yakalandı
    17:23 Siirt'te aranan hükümlü yakalandı

    Siirt'te hakkında 11 yıl 10 ay hapis cezası ve arama kaydı bulunan S.G. isimli hükümlü, Kurtalan ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyet ekipleri, arananların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

  • CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi
    17:23 CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi

    CHP'nin uzun yıllar TBMM Grup Amirliği yapan Levent Bayraktar'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze aracına omuz vererek Bayraktar'ı son yolculuğuna uğurladılar.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü
    17:17 Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü

    Aydın'da düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stant, drone ile gübre uygulama, hayvancılık ve arıcılık alanındaki destekleri ve Halk Ege Et'in çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.


Advertisement