Şırnak'ta 300 Kınalı Keklik Doğaya Salındı - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta 300 Kınalı Keklik Doğaya Salındı

Şırnak\'ta 300 Kınalı Keklik Doğaya Salındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürlüğüne bağlı Gaziantep Erikçe Kınalı Keklik Üretme İstasyonundan getirilen 300 kınalı keklik Uludere ilçesinin Tanin bölgesinde doğaya salındı. Keklik popülasyonunu artırmayı hedefleyen doğa koruma çalışmaları kapsamında yapılan bu adım, bilinçsiz avcılık ve doğal dengenin korunması açısından önem taşıyor.

06.06.2023 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürlüğüne bağlı Gaziantep Erikçe Kınalı Keklik Üretme İstasyonundan getirilen 300 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Doğa Milli Parklar Şube Müdürlüğünce keklik popülasyonunu korumak amacıyla keklik üreme istasyonundan gelen 300 kınalı keklik, Uludere ilçesinin Tanin bölgesinde doğaya salındı.

Uludere Tarım ve Orman Müdürü Murat İnan, yaptığı açıklamada, keklikleri doğaya bırakırken hem insanlarda hem de hayvanlarda hastalığa neden olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), sarılık ve kenelerle mücadele gibi sorunların da azalacağını söyledi.

İnan, "Keklik popülasyonunu bu bölgede artırmayı düşünüyoruz. İnsanlarımızdan tek beklentimiz bilinçsiz bir avcılık olmasın ve doğamıza sahip çıkmalarını rica ediyorum" dedi.

Orman mühendisi Sultan Sarıkaya, saldıkları 300 kınalı keklik ile keklik popülasyonunu artırmak amacında olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta 300 Kınalı Keklik Doğaya Salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement