Şırnak'ta "7. Geleneksel Pilav Şenliği" - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta "7. Geleneksel Pilav Şenliği"

Şırnak Anadolu Lisesi tarafından "7. Geleneksel Pilav Şenliği" düzenlendi.

30.04.2019 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Anadolu Lisesi tarafından "7. Geleneksel Pilav Şenliği" düzenlendi.

Okulda düzenlenen şenlikte konuşan Vali Mehmet Aktaş, Şırnak'ta yaklaşık dört yıl önce gerçekleştirilen terör saldırıları sırasında acı günlerin yaşandığını söyledi.

Devletin asli görevinin öğrencileri geleceğe hazırlayarak, hayırlı bireyler yetiştirmek olduğunu dile getiren Aktaş, devlet olarak önemli bir kaynağın eğitime ayrıldığını vurguladı.

Aktaş, Şırnak'ta eğitimdeki fiziki şartlar itibarıyla büyük bir eksiğin kalmadığına işaret ederek, devletin bu noktada her türlü desteği verdiğini aktardı.

"Eğitimin fiziki şartları itibarıyla 1-2 sene içerisinde Şırnak belki de Türkiye'de örnek gösterilebilecek bir seviye gelecek." diyen Aktaş, şunları kaydetti:

"Bölgemiz ve Şırnak maalesef acı günler yaşadı. Geçtiğimiz süreçte maalesef eğitime ara da vermek zorunda kaldık, bölücü terör örgütünün saldırıları nedeniyle. Ama Allah'a şükür kötü günleri geride bıraktık."

Şırnak Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Bayram da bu tür sosyal etkinliklerin eğitim ve öğretimin bir parçası olduğunu aktardı.

Etkinlikte daha sonra pilav ikram edildi, tiyatro gösterisi sunuldu, bilgi yarışması düzenlendi.

Etkinliğe, Şırnak Belediye Başkan Vekili Dr. Ferit Batmaz, Şırnak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulaziz Hatip, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta '7. Geleneksel Pilav Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement