Şırnak'ta tedavisi tamamlanan 'bayağı şahinini' Vali Pehlivan doğaya bıraktı - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta tedavisi tamamlanan 'bayağı şahinini' Vali Pehlivan doğaya bıraktı

Şırnak'ta tedavisi tamamlanan 'bayağı şahinini' Vali Pehlivan doğaya bıraktıŞIRNAK Şırnak'ta yaralı halde bulunan bayağı şahininin tedavisi tamamlandıktan sonra Vali Hamza Pehlivan tarafından doğaya bırakıldı.

27.01.2022 10:23  Güncelleme: 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta tedavisi tamamlanan 'bayağı şahinini' Vali Pehlivan doğaya bıraktı

ŞIRNAK Şırnak'ta yaralı halde bulunan bayağı şahininin tedavisi tamamlandıktan sonra Vali Hamza Pehlivan tarafından doğaya bırakıldı.

Şırnak'ta vatandaşların yaklaşık 1 ay önce arazide yaralı halde bulduğu bayağı şahini, Şırnak Üniversitesi Yabani Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde tamamlandı. Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edilen şahin, Vali Ali Hamza Pehlivan tarafından Şırnak- Siirt karayolunun geçtiği Çırav Dağı'nda doğaya bırakıldı. Bayağı şahin, yeniden kanat çırparak gözden kayboldu.

Gazetecilere açıklama yapan Pehlivan, "Yaban Hayatını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavisi tamamlanan bayağı şahini (buteo buteo) olarak adlandırılan hayvanımızı doğaya saldık. 2022 yılı içerisinde tedavi edilen ilk hayvandı. 2018 yılında kurulan Yaban Hayatını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde yaklaşık 300'e yakın yabani hayvan yaralı olarak alındı ve tedavileri tamamlandı. Geçen yıl ise 60'ın üzerinde yabani hayvan tedavi edildi. Tabii bu çalışmaların Tarım Orman Bakanlığımız bünyesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğe bağlı ve ilimizde faaliyet gösteren Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştiriyoruz. Merkezimiz Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde bulunuyor. Vatandaşlarımız sağ olsunlar yaralı bir hayvan gördüklerinde bize bildiriyorlar. Uzman veteriner hekimlerimiz gerekli tedavilerini yapıyorlar. Bizde zaman zaman onların ait olduğu yerlere doğaya uğurluyoruz. Şimdi de bayağı şahin olarak adlandırdığımız kuşumuzu doğaya kazandırdık. İnşallah bundan sonraki faaliyetlerde bu şekilde devam edecek. Katkı ve emeği olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Şırnak\'ta tedavisi tamamlanan \'bayağı şahinini\' Vali Pehlivan doğaya bıraktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta tedavisi tamamlanan 'bayağı şahinini' Vali Pehlivan doğaya bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hakkari'de Bal Üretim Sezonu Başladı
    15:30 Hakkari'de Bal Üretim Sezonu Başladı

    Hakkari Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentte bal üretim sezonunun başladığını duyurdu. Yetkililer, bereketli ve kazançlı bir sezon diledi. Hakkari'deki bal üreticileri ise bu yıl daha fazla bal beklediklerini söyledi.

  • Gazze'deki Mülteci Kampı Saldırılarının Ardından Zor Durumda
    15:28 Gazze'deki Mülteci Kampı Saldırılarının Ardından Zor Durumda

    İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda en ağır darbeyi alan El-Megazi Mülteci Kampı sakinleri zor durumda. Birçok aile yerinden edilmiş durumda ve barınacak yer bulmakta zorluk çekiyor. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı ise giderek artıyor. Gazze'deki insanlar açlıkla mücadele ediyor ve yardım kuponlarına ihtiyaç duyuyor.

  • CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı
    15:26 CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı

    CHP'li belediyeler Ankara'da Kahramankazan, Ordu'da Altınordu ve Balıkesir'de Karesi belediyelerinin devraldığı borçları açıkladı.

  • Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı
    15:24 Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı

    Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin mart ayı emlak verilerini yayımladı. Mart ayında konut arayanların yüzde 45'i kiralık, yüzde 55'i satılık konut aradı. Konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları yüzde 47,9 azalarak bin 778 olarak tespit edildi. Kira fiyatları ise illere göre farklılık gösterdi.

  • Ünye Limanı'nda çıkan yangın söndürüldü, 1 kişi dumandan etkilendi
    15:24 Ünye Limanı'nda çıkan yangın söndürüldü, 1 kişi dumandan etkilendi

    Ordu'nun Ünye Limanı'nda demirleyen çimento yüklü kuru yük gemisinin kaptan köşkünde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında dumandan etkilenen 1 kişi hastaneye kaldırıldı.

  • İzmit'te market yangınında 34 araç, 84 personel müdahale ediyor
    15:20 İzmit'te market yangınında 34 araç, 84 personel müdahale ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan market yangınında 34 araç ve 84 personel ile müdahale ediliyor. Yangın, hızlı bir şekilde söndürme çalışmaları devam ediyor.


Advertisement