Şırnak'ta 5 ayrı noktada termal su kaynağı bulundu - Son Dakika
Ekonomi

Şırnak'ta 5 ayrı noktada termal su kaynağı bulundu

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesindeki Belkısana Kaplıcalarının restorasyonu sırasında yeni termal su kaynakları bulundu. 5 ayrı noktada bulunan suların yeterli debiye ulaşması halinde seracılık, meyve kurutma ve balıkçılıkta kullanılması hedefleniyor.

13.04.2021 13:45  Güncelleme: 21:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Valilik ve İl Özel İdaresi tarafından, Belkısana Kaplıcalarının yeniden dönüşümü amacıyla yürütülen restorasyon çalışmaları esnasında 5 ayrı noktada su kaynakları tespit edildi. Valilikçe, bu su kaynaklarının değerlendirilmesi için çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında su kaynaklarının yeterli debiye ulaşması halinde seracılık, meyve kurutma ve balıkçılıkta kullanılması hedefleniyor.

Şırnak'ta 5 ayrı noktada termal su kaynağı bulundu

3 AYLIK ÇALIŞMADA 5 KAYNAK BULUNDU

Termal su kaynakları projesi danışmanı Şırnak Üniversitesi Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Tahir Nalbantçılar, bölgenin her tarafında sıcak su kaynakları olduğunu ve 3 aylık çalışmada 5 sıcak su kaynağı bulduklarını söyledi.

Güçlükonak'ta bulunan sıcak suyun değerlendirilmesi çalışmalarına üniversite olarak destek verdiklerini dile getiren Nalbantçılar, "Su kaynaklarının doğal mecrasına bakıldığında adeta Denizli'deki Pamukkale travertenlerine benzer yapıda beyaz renkli tortu bırakıyor. Rekreasyon çalışmalarıyla, buranın gerek sıcaklığı ve mineral zenginliği gerekse de görsel zenginliği ile bölgenin cazibe merkezi olması yolunda önemli bir adım atılmış olacak." dedi.

Şırnak'ta 5 ayrı noktada termal su kaynağı bulundu

"HER KAZILAN NOKTADA 60 DERECE ÜZERİNDE SU ÇIKIYOR"

Sıcak suyun termal turizmin yanı sıra yeterli debiye ulaşması halinde seracılık için de kullanılabilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Nalbantçılar, "Her kazılan noktada 60 derece üzerinde sıcak su çıkmakta ve bu sular bölgede yüzlerce yıldır termal turizm amaçlı kullanılmaktadır." diye konuştu.

Vatandaşlardan Nihat Kaya, kaplıcaların tarihi özellikte olduğunu ifade ederek, vatandaşların romatizma, kireçleme ve eklem ağrılarına şifa bulmak için bu su kaynaklarını tercih ettiğini belirtti.

Şırnak\'ta 5 ayrı noktada termal su kaynağı bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Şırnak'ta 5 ayrı noktada termal su kaynağı bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Murat: Nimet zenginlik gerçekten maşallah nazar değmesin keşke benim bahçemden böyle bir kaynak çıksa sonsuz sıcak su her gün içine gir rahatla , bu şekilde sıcak su kaynaklarından havuzda faydalanmak , sıcak su içinde belli süre kalmak vücuda o kadar faydalı ki bunu romalılar yüzyıllar önce keşfetmiş böyle sıcak su kaynaklarının yanına sayısız hamalar yapmışlardır.tek kelimeyle şifadır şifa. 0 0 Yanıtla Romali murat: Memleketin hertarafind var ta romaya gitmene gerek yok. 0 0
  • Burak: Böyle sıcak su kaynakları gerçekten nimet , sonuçte enerji demek ısınmış su demek , seracılıkta kullanılabilir , termal hoteller yapılabilir.Soğuyunca doğal temiz içme suyu olarak kullanılabilir.Devletimiz sahip çıkmalı vatandaşlarımızı yararına kullanılmalıdır.Boşu boşuna akıp gitmesin. 0 0 Yanıtla

Advertisement