Şırnak Valisi Hasan İpek'ten, Cizre Postası Gazetesine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Şırnak Valisi Hasan İpek'ten, Cizre Postası Gazetesine Ziyaret

Şırnak Valisi Hasan İpek\'ten, Cizre Postası Gazetesine Ziyaret

Şırnak Valisi Hasan İpek, Cizre ilçesinde yayımlanan Cizre Postası gazetesini ziyaret etti.

22.09.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Valisi Hasan İpek, Cizre ilçesinde yayımlanan Cizre Postası gazetesini ziyaret etti.

Şırnak Valisi Hasan İpek, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için geldiği Cizre'de yerel bir gazete bürosunu ziyaret edip çalışanları ile sohbet etti. Vali Hasan İpek, Şırnak İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu ve İlçe Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı ile birlikte Cizre Postası gazetesi çalışanlarını gazete bürosunda ziyaret etti. Vali İpek ve beraberindekileri Yazı İşleri Müdürü Rıdvan Ediş ve gazete çalışanları karşıladı. Vali İpek, gazetenin Yazı İşleri Müdürü Rıdvan Ediş ile ilçenin sorunları, okullara yönelik yapılan saldırılar ve gazete çalışanlarının sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Cizre'de anadilde eğitim için okullara yönelik yapılan saldırıların çok yanlış olduğuna vurgu yapan Şırnak Valisi Hasan İpek, "Anadilde eğitim için özel okul açmak isteyenlerin önünde herhangi bir yasal engel yok ancak belli başlı izin ve belgeleri hazırlayıp ilgili milli eğitim kurumlarına resmi başvuru yapan herkes anadilde eğitim vermek için okul açabilir. Nasıl ki bir esnaf iş yeri açmak için belediyeden iş yeri açma ruhsatı alıyorsa,anadilde eğitim verecek olan okullarında milli eğitime okul açmak için resmi başvuru gerekiyor" dedi.

Kürtçe okulların mühürlenmesinden sonra okullara yönelik yapılan saldırıların çok yanlış bir tutum olduğunu belirten Vali İpek, "Bu okullarda Cizrelilerin çocukları eğitim görüyor. Bu okullara yönelik saldırılar bence okullara değil bu okullarda eğitim gören öğrencileredir. Çünkü bu okullarda eğitim gören öğrenciler mağdur olmuştur. Temennimiz bu tür olayların bir daha yaşanmamasıdır" şeklinde konuştu.

Vali İpek ve beraberindekiler yaklaşık yarım saatlik ziyaretin ardından gazete çalışanlarına başarı dileklerini ilettikten sonra ayrıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şırnak Valisi Hasan İpek'ten, Cizre Postası Gazetesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement