"Şırnak Valisi İpek: Çözüm Sürecini Baltayanlar Kendi Ayaklarına Kurşun Sıkıyor" Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

"Şırnak Valisi İpek: Çözüm Sürecini Baltayanlar Kendi Ayaklarına Kurşun Sıkıyor" Haberine Ek

"Şırnak Valisi İpek: Çözüm Sürecini Baltayanlar Kendi Ayaklarına Kurşun Sıkıyor" Haberine Ek

Şırnak Valisi Hasan İpek, okul boykotu ile ilgili görüşleri nedeniyle BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın valileri kınadığı hatırlatılınca, "Şırnak'ta herkese hizmet götürmek zorunda olan bir kişiyim."

19.09.2013 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Valisi Hasan İpek, okul boykotu ile ilgili görüşleri nedeniyle BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın valileri kınadığı hatırlatılınca, "Şırnak'ta herkese hizmet götürmek zorunda olan bir kişiyim. Ben politikacı değilim, başka politikacılar cevap versin" dedi.

Cizre ilçesini ziyaret eden Şırnak Valisi Hasan İpek'i kaymakamlık binası önünde kaymakam Şenol Koca, Cizre Belediye Başkanı Mustafa Gören, Cizre İlçe Jandarma Komutanı Hikmet Öz ve çok sayıda kişi tarafından karşılandı. İlçe merkezinde gezerek çevrede bulunanlarla görüşen Vali Hasan İpek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın okul boykotlarıyla ilgili kendilerini eleştiren valileri kınayan açıklamasının sorulması üzerine Vali İpek, şunları söyledi:

"Politikacı değilim. Başka politikacılar cevap versin. Ben şimdi işin doğrusu BDP'lisi, AK Partilisi ile veya diğer partilileriyle ben Şırnak'a herkese hizmet götürmek mecburiyetinde olan bir kişiyim ve ben bunu yapıyorum. Biz burada devletin temsilcisiyiz, hükümetin de temsilcisiyiz. Bizim politik sorulara politik cevap vermek gibi bir şeyimiz yok. Ama şunu her zaman söylerim. Birileri alınırsa o da kendi bileceği iş. Şırnaklı insanın okumasını engellemeye çalışan herkes yanlış yapıyor. Ben bu yanlışı anlayamıyorum. Bunu söylerim her zaman. Bak vatandaş çocugunu okutacağım diye neler çekiyor. Ben de 'Okula gitmesin' demeyi anlayamıyorum. Başka türlü politika yapmak lazım. Çocukların eğitiminden uzak kalmasıyla bir politika yapılıp benim ilimdeki çocukların mahrum bırakılmasını ben anlayamıyorum. Bunu yanlış buluyorum. Bu kadar. Eğer bu politik ise politik olsun ama ben bunu kesinlikle yanlış buluyorum."

POLİS GEREKMEDİKÇE, GAZ VE TAZYİKLİ SU SIKMIYOR

Şırnak ve ilçelerinde zaman zaman çıkan olaylara da değinen Vali Hasan İpek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu olaylarda militarize edilmiş birkaç kişiden başka kimse kalmadı. Belki duymuşsunuzdur. Şırnak'ta sivil toplum kuruluşu çok ciddi bir çalışma yapıyor bunu bitirmek için. Bizler de talimat verdik. Çok zor durumda kalmayacaksa gaz ve tazyikli suyu polislerimiz atmıyorlar. Bu anlamda Şırnak merkezde çok başarılı olundu. Bu militarize olmuş bir 10 kişilik bir ekip kaldı. İnşallah onlar da vazgeçer. Bu problemlerimiz devam ediyor. Yani cözüm sürecinin bütün bölge rahatını yaşıyor. Ama Şırnak malesef yaşayamıyor. Şırnaklılara bir eziyettir. Bu eziyeti yaşatanlar vebalini hem cenabı Allah'ın huzurunda, hem de komşuların huzurunda verecektir. Bu Şırnak insanlarının da normal yaşama hakkı olduğunu herkesin bilmesini istiyorum. BDP'li belediye başkanı geldi problemlerimizi konuştuk. Politika yapmak ayrı, Şırnak insanlarına eziyet etmek başka bir şey. Şimdi çatışma süreci yok. Şimdi Mardin'de olay oluyor mezarlık olayı hatırlarsınız. Oradaki Kürt bir koluna hanımını takıyor bir eline çocuğunu alıyor çay bahçesine gezmeye gidiyor. Benim Şırnak'taki Kürdüm ne yapıyor adam sokağa cıkamıyor bu arkadaşların yüzünden. Yani Şırnaklılar'a bu bir eziyettir. Bunu yapanlara Allah Akıl fikir versin. Biz de tabii gereken tedbirleri alacağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Şırnak Valisi İpek: Çözüm Sürecini Baltayanlar Kendi Ayaklarına Kurşun Sıkıyor' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement