Şırnaklı Öğrenciler Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Mezarını Ziyaret Etti - Son Dakika
3.Sayfa

Şırnaklı Öğrenciler Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Mezarını Ziyaret Etti

Şırnaklı öğrenciler Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın mezarını ziyaret ettiANKARA - Şırnaklı bir grup öğrenci Şehit tümgeneral Aydoğan Aydın'ı mezarı başında anarak dualar eşliğinde karanfiller bıraktı.

14.06.2017 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnaklı öğrenciler Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın mezarını ziyaret etti

ANKARA - Şırnaklı bir grup öğrenci Şehit tümgeneral Aydoğan Aydın'ı mezarı başında anarak dualar eşliğinde karanfiller bıraktı. Beytüşşebaplı bir grup öğrenci başkent Ankara'ya düzenlenen gezi programı öncesi Şehitliğe giderek Helikopter kazasında şehit olan Aydoğan Aydın'ı mezarına karanfiller bırakarak dualar etti.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe kaymakamı aynı zamanda Belediye başkan vekili Murat Şener'in destekleriyle düzenlenen gezi programı kapsamında bir grup öğrenci gençler birliği alt yapısına katılmak için başkent Ankara'ya geldi. Bir hafta boyunca elemelerde hünerlerini sergileyecek olan öğrenciler Ankara'ya ayak basar basmaz Geçtiğimiz haftalarda Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesi yakınlarında elim bir kaza sonucu düşen kugır tipi helikopterde şehit olan 13 askerden biri olan aynı zamanda 23'üçüncü sınır tümen komutanı Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın kabrini ziyaret etti. 22 öğrenci ellerinde karanfillerle şehitliğe doğru yürüdü. Burada tüm şehitler için dua eden öğrenciler göz yaşlarına hakim olamadı. Öğrencilerden Hasan Gökçe şu ifadeleri kullandı. " Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinden geldik ilçe kaymakamımız sayın Murat Şener beyin sayesinde başkent Ankara'da gençler birliği alt yapısı olan İlhan Cavcav tesislerinde ağırlandık. Hünerlerimizi sergilemeden önce geçtiğimiz günlerde bölgemizde yani Şenoba beldesinde düşen helikopterde şehit olan tümgeneralimiz Aydoğan Aydın'ın kabrini görmek istedik ve şehitliğe doğru geldik. Burada karanfillerimizi bırakıp bu güzel ayda dualar ettik bu toprak uğruna şehit olan herkese Allah gani gani rahmet eylesin mekanları cennet olsun."dedi. başka bir açıklama daha yapan öğrencilerden Ramazan Üce ise şöyle konuştu. "şehitlikte bu topraklar için canını feda eden çok şehidin bir arada olduğunu ilk defa gördüm. İster istemez hüzünleniyor,duygulanıyor insan; hepside geride çok şey bıraktı. Cennete peygamberimize kavuştular. Allah bütün şehitlerimizin mekanlarını cennet eylesin tüm Türkiye'nin başı sagolsun."ifadelerini kullandı.

-Ankara'ya ilk defa geliyoruz

Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan bir grup öğrenci Gençler birliği alt yapısına alınmaları için Başkent Ankara'ya ilk defa gelme fırsatı tanındığı için mutlu olduklarını söylediler. Aynı zamanda birçok yeri gezmek istediklerini ancak vakitlerinin kısıtlı olduğunu bu yüzden dolaşamayıp geri gideceklerini vurguladılar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamında ziyaret etmek istediklerini söyleyen öğrenciler, taleplerini dile getirip ardından futbol elemelerine katıldıktan sonra memleketlerine döneceklerini sözlerine eklediler.

Şırnaklı Öğrenciler Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Mezarını Ziyaret Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Şırnaklı Öğrenciler Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Mezarını Ziyaret Etti - Son Dakika


Advertisement