Sırp Taraftar Cinayeti Davası - Son Dakika
Güncel

Sırp Taraftar Cinayeti Davası

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasındaki THY Avrupa Ligi maçı öncesinde çıkan olaylarda Sırp taraftar Marko İvkoviç’in hayatını kaybetmesine ilişkin görülen davada 1’i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

16.01.2015 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasındaki THY Avrupa Ligi maçı öncesinde çıkan olaylarda Sırp taraftar Marko İvkoviç'in hayatını kaybetmesine ilişkin görülen davada 1'i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

Duruşmada Marko İvkoviç'in ablası Bojana Jankelic eşi ile İstanbul Sırbistan Konsolosu Sandra Vujinovic de hazır bulundu. Duruşmanın tek tutuklu sanığı Kadri Ataş cinayeti kendisinin işlemediğini belirterek, "Birden büyük bir gürültü duydum. Gürültünün olduğu yere baktığımda 300-500 kişilik karşı takımın taraftarları ellerinde meşale, taş ve çelik coplarla Galatasaray taraftarına saldırdılar. Birden ortalık karıştı. Sol tarafımdan darbe aldım. Mangal yaptığım için bir elimde bıçak vardı ama bıçağı sallamadım. Olaya bakmak için yolun karşısına geçtim. Etrafımda bir takım insanlar vardı. Bana vuran uzun saçlı ve boylu birisiydi. Akabinde polis biber gazı sıktı. Bunun üzerine kalabalık dağıldı. Gazdan etkilendiğim için bıçağı orada bıraktım maça gittim. Bıçakla kimseye saldırmadım" dedi.

Davanın tutuksuz sanıklarından olan Gökhan Yıldız Kızılyıldız, taraftarlarının ellerinde bulunan meşaleler ve taşları kendilerine fırlattıklarını ve bunun üzerine olay yerinde bulunan polis ekiplerinin kendilerine gaz ile müdahale ettiğini belirtti. Atılan gazdan sonra otopark kısmına geçtiğini belirten Yıldız, "'Otoparkta tribünlerden tanıdığım Kadri Aktaş'ı gördüm. Suratı kanıyordu. 'Ne oldu' diye sorduğumda bir Sırp'ın kendisine vurduğunu söyledi. Çok kalabalık olduğu için konuşamadık" şeklinde konuştu.

Tutuksuz yargılanan bir diğer sanık Volkan Sarı Kadri Aktaş'ı tribünlerden tanıdığını belirterek, "Galatasaray ile Kızılyıldız taraftarları arasında taşlı, sopalı kavga çıktı. Her yer toz duman oldu. Polisler müdahale etti. Ben kaldırımda dururken üzerime karşı takım taraftarlarından 2-3 kişi koşmaya başlayınca kendimi savunmak için tekme savurdum. Ancak tekmelerim kimseye gelmedi. Sonra polisler biber gazı sıktı ve kalabalık dağıldı. Kadri Aktaş'ı görmedim, bıçaklama olayını görmedim. Maça girdim ve çıkınca eve gittim. Gazetelerde ertesi gün Sırp taraftarlarının birbirlerini bıçakladıklarını okudum. Suçlamayı kabul etmiyorum" diye konuştu.

MAHKEME BAŞKANI MAHKEMEDE GÜLEN AVUKATI UYARDI

Sanıkların savunması sürerken avukat Serdar Öktem'in gülmesine mahkeme başkanı Ömer Güngör tepki göstererek "Avukat bey, burada bir cinayet davası görülüyor. Ayrıca karşı tarafında acısı var" dedi.

Olayı göremediğini ve suçlamaları kabul etmediğini belirten tutuksuz sanık Yusuf Velioğlu, "Ben olayı görmedim. Önceden tanıdığım sanıklardan Kadri Aktaş ve diğer arkadaşlarla maç saatini bekliyorduk, mangal yapıyorduk. Sırp taraftarların, Galatasaraylı taraftarlar doğru gittiğini gördük. Ne olduğuna bakmak için olaylarına olduğu yere gittim. Polis araya girdi. Meydana gelen kargaşada ben kimseye vurmadım, kimse de bana vurmadı. Kadri Aktaş'ın ne yaptığını görmedim. Ondan olayla ilgili bir şey de duymadım. Elinde de bıçak görmedim. Daha sonra maça girdim. Ertesi gün sosyal medyadan olayları öğrendim. Emniyette baskı yapıldığı için bana orada verdiğim ifadeleri kabul etmiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.

Hayatını kaybeden Marko İvkoviç'in ablası Bojana Jankelic, "Ben turistik bir şehir olan İstanbul'a turist olarak gelmek isterdim. Ancak bu şekilde gelmekten üzüntü duyuyorum. Davaya katılmak istiyorum. Anlamadığım şey 50 yaşındaki insanın genç bir insana karşı nasıl böyle bir davranış içerisinde olduğudur. Babamız öldükten sonra kardeşim evin reisi olarak kalmıştı. Kendisi tek kardeşimdir. Olaya karışan herkesten şikayetçiyim" diye konuştu.

Bojana Jankeviç Mahkeme Başkanı Ömer Güngör'ün, "Anneniz de davaya katılacak mı?" sorusunu, "Annem buraya gelemedi, psikolojik durumunun buna imkan verip veremeyeceğini bilemiyorum. Bu konuda avukatlarımız gerekli açıklamayı yapacaklardır. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi.

Dinlenen tanıkların ardından mahkeme heyeti dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sırp Taraftar Cinayeti Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement