HDP'nin Muş Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık Kimdir? - Son Dakika
Politika

HDP'nin Muş Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık Kimdir?

HDP\'nin Muş Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık Kimdir?

HDP, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için belediye başkan adayları listesini yayınladı. Muş Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık olarak ilan edildi. Peki, Kars Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

10.01.2019 11:31  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde yarışacak belediye eş başkan adaylarını açıkladı. Muş Belediye Eş Başkan Adayı olarak düşünülen isim Sırrı Sakık oldu. Peki, Sırrı Sakık kimdir? İşte Muş Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık hakkındaki her şey...

SIRRI SAKIK KİMDİR?

1 Ağustos 1957'de Muş Yürecik Köyü'nde dünyaya gelen Sırrı Sakık, PKK'nın önemli isimlerinden Şemdin Sakık'ın kardeşidir. Lise mezunu olan Sakık, turizm alanında işletmecilik yaptı. Cumhuriyet ve Vatan gazetelerinde bir süre muhabirlik yapan Sakık, Demokrasi Partisi ve Demokratik Toplum Partisi Kurucu Üyesi oldu. 19 ve 23. Dönem Muş Milletvekilliği yapan siyasetçi, 23. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amiri oldu. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde DTP' den Muş milletvekili olarak seçilen Sırrı Sakık, 24. Dönemde aynı görevi yeniden üstlendi. Sakık,3 çocuk babasıdır.

Son Dakika Politika HDP'nin Muş Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement