Sırtından Alınan Doku, Ayağına Nakledildi - Son Dakika
Sağlık

Sırtından Alınan Doku, Ayağına Nakledildi

Sırtından Alınan Doku, Ayağına Nakledildi

Denizli'de trafik kazasında yaralanan ve topuğunda deri ve doku kaybı oluşan işitme engelli hentbolcuya Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nde kürek kemiği yanındaki bölgeden alınan cilt dokusu nakledildi.

28.02.2019 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de trafik kazasında yaralanan ve topuğunda deri ve doku kaybı oluşan işitme engelli hentbolcuya Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nde kürek kemiği yanındaki bölgeden alınan cilt dokusu nakledildi.

PAÜ Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Denizli İşitme Engelliler Spor Kulübü'nde profesyonel hentbolcu olan bir çocuk babası 32 yaşındaki işitme engelli Süleyman Önür, 21 Şubat'ta kullandığı motosikletle otomobilin çarpışması sonucu yaralandı.

PAÜ Hastanesi Acil Servisine kaldırılan Önür'ün sağ topuk bölgesinde topuk kemiğine kadar deri ve deri altı dokuda büyük hasar meydana geldiği belirlendi.

Plastik Cerrahi bölümü tarafından yapılan ameliyatlarla Önür'ün yara bölgesindeki tüm ölü dokular temizlendi ve yeni topuk dokusunun oluşması için sırtından cilt dokusu alındı.

Operasyonu yapan PAÜ Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Hakan Özcan, operasyonla sol kürek kemiği yan kısmından damarları ile birlikte alınan cilt dokusunun topuk bölgesine aktarıldığını belirterek, "Önür'ün yapılan ameliyat ile topuk dokusu yeniden oluşturuldu. Mikro cerrahi olarak damarların dikilmesi ile dokunun beslenmesi sağlandı. Hastanın bu işlem ile sağ topuğunda sol topuğuna göre yükseklik farkı olmayacak. Hasta, fizik tedavi sonrası sahalara dönebilecek." dedi.

İşitme engelli hentbolcunun ameliyat sonrası ayağa kalktığı için çok mutlu olduğunu belirttiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Sırtından Alınan Doku, Ayağına Nakledildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.

  • TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak
    19:51 TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak

    Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mide ilaçlarına ilişkin kararıyla ilgili, 'Tasarruf amacı ile yapıldığı iddia edilen bu uygulamalar, eşdeğer ilaç uygulamasını, dolayısıyla da eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak yanlış uygulamalardır' dedi.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi
    17:01 Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi

    Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, merkezin hayırlı olmasını diledi ve sağlık alanında yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti. Törene, Cumhur İttifakı'nın Yüreğir Belediye Başkan adayı Halil Nacar da katıldı.


Advertisement