Sisi'nin Bisikleti" Sosyal Medyada Tartışma Konusu Oldu - Son Dakika
Güncel

Sisi'nin Bisikleti" Sosyal Medyada Tartışma Konusu Oldu

Eski Savunma Bakanı ve cumhurbaşkanı adayı Sisi'nin bisiklete binerken görüntülenmesi, sosyal medyada tartışıldı.

01.04.2014 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da 3 Temmuz askeri darbesinin "mimarı" olarak anılan eski Savunma Bakanı ve cumhurbaşkanı adayı Abdulfettah es-Sisi'nin bisiklete binerken görüntülenmesi, sosyal medyada farklı yorumlara neden oldu.

Sisi'nin dün ve bugün yayımlanan eşofmanlı görüntülerine de sosyal medyada çeşitli yorumlar yapıldı.

İhvan'a yakın kullanıcılara ait olduğu belirtilen hesapların yorumlarında, "Sisi'nin bindiği bisikletin 5 bin 700 dolara değerinde" olduğu ileri sürüldü.

Bu iddialara karşılık aktivist Nirvana Said, "Sisi, askeri istihbaratın başı ve Savunma Bakanı'ydı. Hangi bisiklete binmesini bekliyordunuz? Saçmalamayı bırakın" şeklinde tepki gösterdi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise Sisi'nin, "ülkeyi içinden geçtiği gerçek tehlikeden kurtarmak için üretim tekerini bütün sektörlerde yeniden harekete geçirme"nin önemini vurguladığı konuşmasına atfen, "Sisi, üretim tekerine biniyor" ifadesini kullandı. Kahire Üniversitesi İktisat ve Siyasi Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyf Abdulfettah de Sisi'nin görüntüleri için "Üretim tekerine benziyor" yorumunu yaptı.

Sosyal medyada daha önce yapılan yorumlarda, İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır'ın 2012 seçimlerinde adaylığının iptal edilmesinin ardından yerine geçen Muhammed Mursi'ye, bazı gruplar tarafından "yedek teker" lakabı takılmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sisi'nin Bisikleti' Sosyal Medyada Tartışma Konusu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • TİKA Kosova'da iftar verdi
    23:10 TİKA Kosova'da iftar verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen bir etkinlikte iftar verdi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova Başbakanı Albin Kurti ve diğer birçok önemli ismin katıldığı etkinlikte, Türkiye'nin Kosova'ya olan desteği ve iki ülke arasındaki güçlü bağlar vurgulandı.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.


Advertisement