Şişli Belediyesi Adatepe İçin İftar Yemeği Verdi - Son Dakika
Güncel

Şişli Belediyesi Adatepe İçin İftar Yemeği Verdi

Şişli Belediyesi geçen hafta geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ulu Önder Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe için iftar yemeği verdi.

10.08.2012 00:34  Güncelleme: 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

*şişli Belediyesi geçen hafta geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ulu Önder Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe için evinin bulunduğu sokakta iftar yemeği verdi.

*İftara katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ülkü Adatepe'nin isminin yaşaması için farklı düşüncelerinin olduğunu söyleyerek kültür ve sanatla ilgili çalışmalarının olduğunu ifade etti.

Haber-Kamera: Uğur ALAATTİNOĞLU/ İSTANBUL DHA

Şişli Belediyesi geçen hafta geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ulu Önder Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe için evinin bulunduğu sokakta iftar yemeği verdi. Belediye tarafından sokak ve Adatepe'nin yaşadığı apartman, Ulu Önder Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla donatıldı. İftara Ülkü Adatepe'nin oğulları Ali ve Ahmet Doğançay da katıldı. İftara katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ülkü Adatepe'nin isminin yaşaması için kültür ve sanat alanında çalışmalarının olduğunu belirterek şöyle konuştu: Bugün Ülkü Adatepe annemizin vefatının 7.günü. O nedenle bugünkü iftar soframızı Ülkü Adatepe annemizin ruhu şad olsun diye kurduk ve Ülkü Adatepe hanımefendinin ruhuna bütün dualarımız. Arzu ettik ki bütün yurttaşlarımızla kendi sokağında kendi yaşadığı evinin önünde bir sofra kuralım ve komşularıyla beraber olsun. Katılan yurttaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bunlar ahde vefadır. Önemlidir.Ülkü Hanımın ismi herhangi bir sokağa caddeye sığmaz ama Ülkü hanımın evlatlarıyla da konuşacağız. Ülkü hanımın isminin yaşaması için farklı düşüncelerimiz var. Netleşen bir şey yok. Oldu bittiye gelsin istemiyoruz. Ülkü hanımın isminin yaşayabileceği birkaç çalışma var ama onları daha sonra kamuyla paylaşacağız. Daha çok kültür ve sanatla ilgili çalışmalarımız var".

Sarıgül ezan okunmadan sokaktan ayrılırken ezanla beraber iftara katılanlar yemeklerini yedi. Adatepe'nin olu Ali Doğançay, ' Acımızı paylaşan Türk milletine ve buradakilere çok teşekkür ederim. Unutmaya çalışacağız. Ben annemle her iki günde bir konuşurdum. En son konuştuğumuzda benden Amerakiya gelmesi için rahat bir uçak ayarlamamı istemişti.' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şişli Belediyesi Adatepe İçin İftar Yemeği Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement