Şişli Belediyesi'nden Ülkü Adatepe Anısına İftar Yemeği - Son Dakika
Güncel

Şişli Belediyesi'nden Ülkü Adatepe Anısına İftar Yemeği

Şişli Belediyesi\'nden Ülkü Adatepe Anısına İftar Yemeği

Kısa bir süre önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Ulu Önder Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe anısına Şişli Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi.

09.08.2012 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kısa bir süre önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Ulu Önder Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe anısına Şişli Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi.

Şişli Belediyesi, geçen hafta geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe için evinin bulunduğu sokakta iftar yemeği düzenledi. Belediye tarafından sokak ve Adatepe'nin yaşadığı apartman, Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla donatıldı. İftara Ülkü Adatepe'nin oğulları Ali ve Ahmet Doğançay da katıldı.

İftardan önce konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Ülkü Hanım'ın oğulları da bugün burada. Ülkü Hanım'ın isminin yaşaması için faklı düşüncelerimiz var ama daha netleşen bir şey yok. Gelen çok öneriler var. Evlatlarıyla da konuşuyoruz. Evlatlarıyla konuşarak Ülkü Hanım'ın isminin yaşayabileceği bir kaç çalışma var. Daha sonra kamuoyu ile paylaşacağız. Daha çok kültürle ilgili, sanatla ilgili çalışmalar" dedi.

Ülkü Adatepe'nin oğlu Ali Doğancay ise, "Yurt dışında yaşıyorum. Bugün buraya annem için kardeşimle geldik. Annem anısına bir iftar yemeği verildi. Belediye Başkanına çok teşekkür ediyoruz. Böyle davranılması bizi çok memnun etti. Bilhassa annemin yaşadığı sokağı, Türk bayraklarıyla Atamızın bayrağıyla görmekten çok memnunum. Tüm Türk milletine teşekkür ediyorum, buraya gelenlere. Acımızı paylaştınız. Mutlu olarak gideceğim. Anneme çok yakındım. Her 2 günde bir annemle telefonda konuşurdum. 26 Kasım, annemle benim doğum günümüz. Beraber kutlardık. Hep Amerika'ya bana gelirdi. Bu sene de gelecekti. Biletini ayarlayacaktı.

Annemin tansiyon rahatsızlığı bile yoktu. Yağmur yoktu, çamur yoktu, böyle düz bir yolda tek istikamete giden bir arabanın böyle devrilmesi.. Bilemiyorum. Olmaması lazımdı. Çok üzüntülüyüm. Kimse kimseye bilerek yapamaz ama ben annemi kaybettim. Çok üzgünüm. Unutuyorum bazen annemin öldüğünü. Her sene geleceğim buraya. Kardeşim de burada yaşıyor. Biraz olsa yaramızı hafifletti. Bugün bu sofra, Mustafa Sarıgül, tüm kardeşlerimizi yanımızda görmek bizi mutlu etti" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şişli Belediyesi'nden Ülkü Adatepe Anısına İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.

  • İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok
    17:29 İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok

    Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'ın İsfahan kentinde meydana gelen saldırıda ülkenin nükleer tesislerinde herhangi bir hasar olmadığını doğruladı. İsrail'in İran'daki hedeflere düzenlediği saldırılar ABD'li haber kaynakları tarafından da doğrulandı.

  • Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor
    17:27 Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor

    Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Gazzeli çocukları İstanbul'da misafir ediyor. Festival kapsamında çocuklar, İstanbul'u keşfedecek ve dünya liderlerine barış çağrısında bulunacak. Gazzeli çocuklar, savaşın acılarını anlatarak umutlarını dile getirdi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.

  • Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi
    17:25 Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi

    Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen '15-22 Nisan Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi' konulu panel gerçekleştirildi. Panelde, Adıyaman'ın turizm karnesi değerlendirildi ve 2024 yılına dair beklenti ve planlamalar aktarıldı. Panelde, Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Caner Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Kültür ve Turizm Uzmanı Mustafa Ekinci ve Park Dedeman Genel Müdürü Furkan Polat yer aldı. Panelde, Adıyaman'ın turizm sektöründeki deprem sonrası durumu ve geleceği ele alındı.


Advertisement