Şişli'de Hayvanları Koruma Günü Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Şişli'de Hayvanları Koruma Günü Etkinliği

Şişli'de, Hayvanları Koruma Günü etkinliği düzenlendi.

08.10.2018 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli'de, Hayvanları Koruma Günü etkinliği düzenlendi.

AK Teşvikiye Hayvanseverler Platformu tarafından Maçka Demokrasi Parkı'nda düzenlenen ve çok sayıda hayvanseverin katıldığı etkinlikte bazı sokak hayvanları sahiplendirilirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak hayvanları için tahsis edilen VETBÜS'te veteriner kontrolleri ve mama dağıtımı yapıldı.

Etkinlik kapsamında 'En Güzel Kedi Evi Benim Evim' adıyla yapılan kedi evi yarışmasında dereceye giren ilk 3 evin sahibi çocuklara da ödül verildi.

Etkinlikte ayrıca, hayvan haklarının korunmasıyla ilgili hazırlanan kanun tasarısı için de imza kampanyası başlatıldı.

Konuyla ilgili konuşan AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Nebile Muhsin, etkinliği düzenleme amaçlarının, hayvan haklarına dikkati çekmek ve hayvanseverleri bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Hayvan Hakları Komisyonu olarak kapsamlı bir kanun tasarısı hazırlayıp bakanlığa ilettiklerini belirten Muhsin, "Amacımız hayvanların artık 'can' olarak kabul edilmeleri gerekliliğine dikkati çekmek. Hayvanların mal statüsünden çıkarılması ve hayvana karşı uygulanan her türlü şiddetin Türk Ceza Kanunu kapsamında en az 2 yılla cezalandırılması gerekiyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şişli'de Hayvanları Koruma Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement