Şişli'de Müslüm Gürses'in Ölümünün 7'inci Gününde Mevlit Okutuldu - Son Dakika
Güncel

Şişli'de Müslüm Gürses'in Ölümünün 7'inci Gününde Mevlit Okutuldu

Şişli\'de Müslüm Gürses\'in Ölümünün 7\'inci Gününde Mevlit Okutuldu

Arabesk müziğin ünlü ismi Müslüm Gürses için ölümünün 7'inci gününde mevlit okutuldu.

10.03.2013 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arabesk müziğin ünlü ismi Müslüm Gürses için ölümünün 7'inci gününde mevlit okutuldu.

Şişli Camii'nde ikindi namazına müteakip okutulan mevlide Gürses'in hayat arkadaşı Muhterem Nur, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Orhan Gencebay ve hayat arkadaşı Sevim Emre, Nuri Sesigüzel, Selami Şahin, Yunus Bülbül, Oya Aydoğan, Adnan Şenses, Kral TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay'ın yanı sıra yakınları ve hayranları katıldı. Bazı hayranları mevlide, üzerinde Gürses'in resminin bulunduğu 'Seni unutmayacağız Müslüm baba' yazılı atkılarla katıldı.

"YEDİ GÜNDÜR ORADA NÖBET TUTUYORSUNUZ, TEBRİK ETMEK LAZIM"

Mevlitte emekli imam Mustafa Ekmekçi'nin okuduğu Kur'an-ı Kerim ve dualarla Gürses anıldı. Ekmekçi, şunları söyledi:

"Hep pankartlarda şunu yazdınız; 'seni unutmayacağız Müslüm Baba' diye. Sadece pankartlarda yazılı kalmadı, sevgili başkanımız Mustafa Sarıgül'ün öncülüğünde Zincirlikuyu Mezarlığı'nda Müslüm Baba'yı defin yaptık ama siz yedi gündür orada nöbet tutuyorsunuz. Sizleri tebrik etmek lazım. Sizleri kutlamak lazım. Dolaysıyla sizlere bu hareketi yaptıran Müslüm Baba'yı da kutlamak lazım. İnsan neyle yaşarsa öyle anılır. Demek ki dünyada dostlar tarafından hatırlanacak hatıralar bırakmış. Onunla birlikte bu sanat camiasında gönlümüzde taht kurmuş tüm sanatçılarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz."

SOMALİ'Lİ ÖĞRENCİLER DE GELDİ

Camiden yakınlarının yardımıyla güçlükle çıkabilen Muhterem Nur, bitişikteki Şişli Camii Vakfı'na geçti. Nur'u burada başkan Mustafa Sarıgül ile aralarında Orhan Gencebay ve hayat arkadaşı Sevim Emre'nin de bulunduğu bazı sanatçılar ziyaret etti.

Öte yandan Gürses için okutulan mevlit törenine yardım konseri verdiği Somali'den Türkiye'ye okumak için gelen öğrenciler de katıldı.

"ÇOK UĞURSUZ BİR YIL OLDU"

Sinema ve dizi oyuncusu Oya Aydoğan, "Benim kendisiyle iki filmim vardı. Cenazeye de gittik ama yanına yaklaşamadık hayranlarından. Zincirlikuyu'da uzakta bekledik. Bugün vazifemi yapmaya geldim. Çok üzgünüz. Metin Serezli'yi de kaybettik oda ayrı bir üzüntü. 2013 çok uğursuz bir yıl oldu. inşallah son olsun diyoruz" dedi.

"TIBBİ OLARAK ÜST DÜZEY HİZMET YAPILMIŞTIR"

Orhan Gencebay ise, "bugün yedinci gün oldu. zaman akıp gidiyor. Allah gani gani rahmet eylesin. Yine tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Sabırlar diliyorum. Kısmeti buymuş. Yaradan böyle istedi. Daha evvel söylediğim gibi Müslüm kardeşime tıbbi olarak üst düzeyde hizmet yapılmıştır. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz Allah razı olsun. Şuanda dini vecibemizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Hepimizin başı sağolsun" diye konuştu.

Mevlit sonrası Gürses'in yakınları tarafından lokum ve müzisyen ve oyuncu Yunus Bülbül tarafından törene katılan vatandaşlara lahmacun dağıtıldı.

(FOTOĞRAFLAR) - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şişli'de Müslüm Gürses'in Ölümünün 7'inci Gününde Mevlit Okutuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement