Şişli Kitap Günleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Şişli Kitap Günleri Başladı

Şişli Kitap Günleri Başladı

Kitap tutkunları ile ünlü yazarları bir araya getiren 70’in üzerinde yayınının buluştuğu Şişli Kitap Günleri Başkan İnönü’nün katılımıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı.

01.04.2017 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kitap tutkunları ile ünlü yazarları bir araya getiren 70'in üzerinde yayınının buluştuğu Şişli Kitap Günleri Başkan İnönü'nün katılımıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Kitapseverler ile ünlü yazarları buluşmasını sağlayan Şişli Kitap Günleri Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün katılımıyla bir alışveriş merkezinde kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açılışa Başkan İnönü'nün yanı sıra usta yazar Hıfzı Topuz onur konuğu olarak katıldı. Çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği açılışta Topuz en sevilen kitaplarını kitapseverler için imzaladı. Başkan İnönü'nün de kitabını imzalattığı yazar açılışa katıldığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Ardından Başkan İnönü stantları gezerek yetkililerle bol bol sohbet etti. 70'in üzerinde yayınevini buluşturan kitap günlerinde yüzlerce çeşit kitap vatandaş için hazırlandı. Ünlü yazarların imza günleri ve söyleşilerinin de gerçekleşeceği kitap günleri 9 Nisan tarihine kadar ziyaretçilerini ağılayacak. Ayrıca kitap günleri saat 10.00 ila 20.00 saatleri arasında katılımcılar tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

"Kitap okuma alışkanlığı Türklerde çok yok"

İnsanların küçük yaşlardan itibaren kitap okuma alışkanlığı edinmesinin ve bu alışkanlığın ileriki yaşlarda da sürdürülmesi gerekliliğine dikkat çeken Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, "Kitap okuma alışkanlığı Türklerde çok yok, bunugeliştirici bir etkinlik olarak görüyorum,Hıfzı Topuz şeref verdiler. Umarım bol ziyaretçi gelir, kitapları alırlar evlerinde de okurlar. Kitap sadece almak ve kütüphaneyi süslemek için değildir. Ne kadar çok ziyaretçi gelirse burada olan yayın evleri de kitaplarını satma fırsatı bulurlar. Umarım hakikaten çok ziyaretçi gelir" diye konuştu.

"Kitaplar için o kitap kokusunu almak için geldim"

Öğrencilerini kitap okumaları konusunda sürekli yönlendirdiğini dile getiren ve kitap günlerine katılan öğretmen Nezahat Göçmen, "Kitaplar için o kitap kokusunu almak için geldim. Sayın Hıfzı Topuz'u görmek ve Şişli Belediyesi'nin bu etkinliğine katkıda bulunmak için geldim. Çünkü hayatım kitap hem öğretmenim hem yazarım. Ben hep çocuklara diyorum, masalsız, kitapsız yaşanmaz" şeklinde konuştu.

"Kültür ile ilgili bir şeyler yapayım dedim"

Kitap okumayı çok sevdiğini ve Hıfzı Topuz'a kitabını imzalattırdığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Sevim Gök Osmanoğulları, "Kültür ile ilgili bir şeyler yapayım dedim. Kendime bir şeyler katayım diye fuarımızın açılışına geldim, çok da güzel bir yer" dedi.

Şişli Kitap Günleri süresince Şişli Belediyesi tarafından Beşiktaş, Sarıyer, Beyoğlu ve Şişli ilçelerinden katılımcıları fuar alanına getirmek üzere ring seferleri düzenlenecek. Seferler saat 12.00 itibariyle başlayacak.

Açılış programı Başkan İnönü ve Hıfzı Topuz'a çini tabak takdimiyle sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şişli Kitap Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement