"Sitelerin Etrafını Berlin Duvarıyla Çevirmeyin" - Son Dakika
Güncel

"Sitelerin Etrafını Berlin Duvarıyla Çevirmeyin"

"Sitelerin Etrafını Berlin Duvarıyla Çevirmeyin"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı müteahhitlerle bir araya geldi.

19.05.2013 14:11  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm için tespit ettiği 4 alanın Bakanlar Kurulu'nda onaylanması ve Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından müteahhitlerle bir araya gelen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bağcılar 6 ay içerisinde şantiyeye dönecek. Birleşerek siteler kurun, ancak sitelerin etrafını Berlin duvarlarıyla çevirmeyin, komşuluk da yaşasın" dedi.

Bağcılar Halk Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ile 300'ün üzerinde müteahhit katıldı.

Belediye olarak radikal bir karar aldıklarını ifade eden Çağırıcı, "1999 depreminden önce yapılan binaların büyük bir bölümü riskli. Meselenin ticari kaygılar bir kenara bırakılarak, bütüncül bir yaklaşımla değerlendirilmesi gerekiyor. Aldığımız karaın ardından 'Bugüne kadar neredeydin?' diye soranların çıktı. Yarın böyle bir karar alsak yine aynı tepki ile karşılaşacaktık. Yaptığımız hesaba göre Bağcılar'daki otopark sorununu çözebilmek için ilçenin dörtte birine otopark yapmamız gerekiyor, bu da mümkün değil. Onun için otopark sorununu binalarda yapacağımız dönüşümle çözmek zorundayız" dedi.

"SİTELERİN ETRAFINI BERLİN DUVARIYLA ÇEVİRMEYİN"

Belediye olarak belirledikleri kentsel dönüşüm alanlarının dördünün onaylandığını ve Resmi Gazete'de yayınlandığını ifade eden Çağırıcı, "Kentsel dönüşümde 6 ay içerisinde hızlı bir süreç başlayacak. Bağcılar, 6 ay içerisinde şantiyeye dönecek. Bir araya gelin ve siteler oluşturun. Ancak bu sitelerin etrafını da Berlin duvarıyla çevirmeyin. Komşuluk ilişkileri de devam etsin" diye konuştu. Çağırıcı, "Herhangi bir cadde ya da meydan ismi söylendiğinde 'hangi ülke' diye sormuyoruz. Plana göre hareket edelim, en azından 5-10 yıl sonra ulaşacağımız bir doğrumuz olsun. Hatada ulaşacağımız bir doğrumuz olmayacak. Bu projeyi başarabilirsek, hepimiz kazanacağız, başarısızlık olursa o zaman bu başarısızlık benim olacak" dedi.

Toplantıda bir müteahhidin "Ben 3 parseli birleştirdim ancak 500 metrekare etmiyor. 422 metrekarede kalıyor. Otopark da yapabiliyorum. Ne yapabilirim?" şeklindeki sorusuna Çağırıcı, "Ayrık nizamda, otopark ve asansörlü yapabilirsen 500 metrekare şartı aramayacağız. Çünkü ayrık nizamda inşa edilen binalar kentsel dönüşüme uygun olarak inşa edileceğinden, ileride o ada kentsel dönüşüm alanı ilan edilirse sorun oluşturmayacak" cevabını verdi.

Toplantıda söz alan müteahhitler genel olarak konuşulanlarla imar planlarının uyumlu hale getirilmesini isterken, Başkan Çağırıcı, uygulama esnasında bazı aksaklıkların ortaya çıkabileceğini, bu aksaklıkların da istişareler sonucunda düzeltileceğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Sitelerin Etrafını Berlin Duvarıyla Çevirmeyin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement