Şivan Perwer'in Erdoğan'dan "Kürtçe" Talebi - Son Dakika
Güncel

Şivan Perwer'in Erdoğan'dan "Kürtçe" Talebi

Şivan Perwer\'in Erdoğan\'dan "Kürtçe" Talebi

Kürt sanatçı Şivan Perwer, Diyarbakır ziyaretinde Başbakan Erdoğan'a Kürtçe'nin resmi dil olması talebinde bulunmuş.

04.12.2013 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Irak'ın Erbil kentinde eski eşi Gülistan Perwer'in Rudaw televizyonundaki programına katılan Kürt sanatçı Şivan Perwer, Diyarbakır ziyaretinde yaşananlar ve Başbakan Erdoğan ile aralarında geçen diyalogları anlattı.

"ERDOĞAN ÇOK CESARETLİ"

Kürt sanatçı Şivan Perwer, Kürt sorununun çözümü için başlatılan barış süreci konusunda Başbakan Erdoğan'ı çok cesur ve ciddi bulduğunu belirtti. Kürt sorununun çözümü konusunda sadece Başbakan Erdoğan'a değil, Kürtlere de büyük görevler düştüğünü söyleyen Perwer, "BDP'li kardeşlerimiz ile görüştük. Bizim de barış sürecinin güçlenmesi için yardımcı olmamız lazımdır. Erdoğan çok cesaretli ve ciddidir" diye konuştu.

PERWER'DEN KÜRTÇE TALEBİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinde Kürtçe'nin resmi dil olması talebini ilettiğini de söyleyen Şivan Perwer şunları kaydetti: "Eğer barış istiyorsanız eşitliğin olması gerektiğini söyledim. Kürt varsa, dili varsa haklarını diğer milletler gibi özgürce kullanması gerektiğini söyledim. Özgürlük olmadan barış olmayacağını söyledim. Bu olmaz ise yarın başka bir çatışma çıkar dedim. Başbakan Erdoğan Kürtçe'nin resmi dil olması konusunda, 'vakti var' dedi. Bazı şeyleri çözmenin kendileri için çok zor olduğunu ve kendilerine yönelik baskı ve saldırılar olduğunu söyledi."

"EMİNE HANIM BANA HER BAKTIĞINDA AĞLADI"

Ziyaret sırasında Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile de uzun süre sohbet etme imkanı bulduğunu kaydeden Perwer, "Emine Hanım bana her baktığında ağladı. Çok insanın acı çektiğini, işkence gördüğünü ve bunları bildiğini söyledi. El ele verip Türkiye'nin demokrasisini güçlendirmemiz ve barış sürecini desteklememiz gerektiğini söyledi" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Şivan Perwer'in Erdoğan'dan 'Kürtçe' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement