15 Bin Lira İstenen Kurbanlık Deve Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

15 Bin Lira İstenen Kurbanlık Deve Büyük İlgi Gördü

15 Bin Lira İstenen Kurbanlık Deve Büyük İlgi Gördü

Sivas'ta Kurban Bayramı nedeniyle ahırlar bölgesinde kurulan hayvan pazarının gözdesi, 750 kilo ağırlığındaki deve oldu.

16.09.2015 12:32  Güncelleme: 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta Kurban Bayramı nedeniyle ahırlar bölgesinde kurulan hayvan pazarının gözdesi, 750 kilo ağırlığındaki deve oldu. 15 bin lira fiyat biçilen deveye meraklılar yoğun ilgi gösterdi.

Merkeze bağlı Kurtlapa köyünde yaşayan 36 yaşındaki Mehmet Atımdar, 16 yıldır beslediği büyükbaş hayvanları Sivas Hayvan Pazarına getirerek satışa sundu. Uzun yıllardır pazarda deve satılmadığını gören Atımdar, bir süre önce Çorum'a giderek deve satın aldı. Atımdar, 6 yaşındaki deveyi besleyerek Kurban Bayramı'na hazır hale getirdi. Sivas Belediyesi tarafından ahırlar bölgesinde kurulan hayvan pazarına getirilen 750 kilo ağırlığındaki deve, meraklıların ilgisini üzerine çekti. Kurban pazarında 30 büyükbaş ile aynı ahırda satışa sbunulan dteve için 15 bin lira fiyat belirlendi. Kurbanlık almak için pazara gelenlerin dikkatini çeken deveyle çocuklar ise fotoğraf çektirdi.

"TOSUNUN FİYATI DEVEMİN FİYATINI GEÇEMEYECEK"

Besicilik yapan Mehmet Atımdar, "Yıllardır hayvan pazarına kurban getiriyorum. Pazarda hiç deve yoktu, ilk olsun diye Çorum pazarından deveyi aldım ve Sivas'a getirdim. Ben devemi en üstün paraya satacağım. Tosun fiyatları benim devemi geçemeyecek. Satabilirsem satacağım, satamazsam seneyi bekleyeceğim" dedi.

"ELMA VE ARMUT İLE BESLİYORUM"

Arpa, buğday, armut ve elma ile deveyi beslediğini ifade eden Atımdar, "Deveye özel bakıyorum. Diğer hayvanlarıma armut ve elma vermiyorum. Deve tek olduğu için elma ve armut yediriyorum" diye konuştu.

Kurbanlık almak için gezdiği pazarda deveye talip olan Rıfat Tuna isimli bir müşteri, "Kurban pazarına gelerek deveye müşteri oldum. Arkadaş 16 bin istedi, ben 12 bine alayım diye uğraştım. Pazarlığımız olmadı. Ben 12 binden fazla da veremem. En azından bir değişiklik olsun diye alalım dedik ama olmadı" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 15 Bin Lira İstenen Kurbanlık Deve Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement