Sivas Abdulkadir Selvi Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümü Suikast - Son Dakika
Güncel

Sivas Abdulkadir Selvi Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümü Suikast

Abdulkadir Selvi Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü suikastSİVAS Valiliği ve diğer kamu kuruluşları tarafından organize edilen 6'ncı Sivas Kitap Günleri kapsamından kente gelen gazeteci yazar Abdulkadir Selvi, okurlarıyla buluştu.

09.09.2017 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdulkadir Selvi Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü suikast

SİVAS Valiliği ve diğer kamu kuruluşları tarafından organize edilen 6'ncı Sivas Kitap Günleri kapsamından kente gelen gazeteci yazar Abdulkadir Selvi, okurlarıyla buluştu. Abdulkadir Selvi okurlarıyla yaptığı söyleşide merhum BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün suikast sonucu olduğunu iddia etti.

8-14 Eylül arasında düzenlenen Sivas Kitap Günleri kapsamında bugün Sivas'a gelen gazeteci yazar Abdulkadir Selvi, imza ve 'Siyasetin Gelecek Vizyonu' konulu söyleşi programında Buruciye Medresesi içerisinde sevenleriyle bir araya geldi. Burada konuşan Selvi memleketi Sivas'ta olmaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. 15 Temmuz'la birlikte Türkiye'de milletin devlete ve rejime format attığını ifade eden Selvi, 15 Temmuz'da bir liderlik yapıldığında bu demokrasi tarihinde ender rastlanan bir olay gerçekleşti. Ne yaptı demokrasi mücadelesini gerekirse kanıyla da, canıyla da ödeyebileceğini gösterdi. Burada 15 Temmuz'un dünyadaki örnekleri var mı yok mu bunun değerlendirmesi yapılabilir ama sadece şunu söyleyeceğim 15 Temmuz sadece bir darbeye karşı direniş değil, milletin devlete ve rejime yeni bir format atması oldu. Artık bundan sonra kim Cumhurbaşkanı olacak, hatta kim birileri darbe yapmaya çalışacak, hatta kim Türkiye'yi yönetmeye soyunacak demokratik yönden, ya da demokratik olmayan yönden bir şeyi hesap edecek. Bu millet ne der, ne yapar. Bu açıdan 15 Temmuz diğer darbelerle mücadele sürecinde bizim geleneğimiz hep darbe olur milletin eli sandığa değdiğinde bunun hesabını sorardı ama bu kez farklı bir şey oldu. Dünya demokrasi tarihine de bu millet kendisine yakışan bir kazanım hediye etmiş oldu dedi.

MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN ÖLÜMÜ SUİKAST

Büyük Birlik Partisi merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün suikast sonucu olduğunu iddia eden Selvi, Merhum hemşerim Yazıcıoğlu'nun arkasından Alperen diye mütevazi bir kitap yazmıştım. O kitabı yazarken yaptığım araştırmalara göre de Muhsin Yazıcıoğlu bir suikast sonucu ortadan kaldırıldı. O suikastten önce de Muhsin Yazıcıoğlu'na karşı sık sık trafik kazası oluyordu. Her trafik kazasından sonra da mutlaka konuşurduk o her seferinde Yok gardaş birşey olmaz derdi ama görüyoruz ki hiç helikoptere binmeyen birisinin helikoptere binmesi, o ağır kış şartlarında oraya gitmesi, orada eğitim uçuşu yapan uçaklarla ilgili radar izlerinin uzun süre verilmemesi. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştüğünde, düştüğü yerin değil de tam tersi yerin aranması ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterine ve naaşına ulaşıldığının açıklanmasından bir gün önce oraya giden bir askeri keşif heyetinin orayı bulması. Orada helikopter içerisinde kayıtları yapan teknik cihazların teknisyenler tarafından ustalıkla sökülmesi, bir gün sonra bulunduğunun açıklanması. Tabi İsmail Güneş'in o çabalarına rağmen ısrarla nokta tespiti yapılmak yerine başka yerlerin aranmasının hepsi kuşkulu noktalar dedi.

Program sonunda Sivas Valisi Davut Gül tarafından gazateci yazar Abdulkadir Selvi'ye hediye takdim edilerek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Sivas Abdulkadir Selvi Muhsin Yazıcıoğlu\'nun Ölümü Suikast
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Abdulkadir Selvi Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümü Suikast - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement