Sivas Belediyesi'nde Yeni Başkan Hilmi Bilgin Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Sivas Belediyesi'nde Yeni Başkan Hilmi Bilgin Göreve Başladı

Sivas'ta 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler seçiminde AK Parti'den Sivas Belediye Başkanı seçilen Hilmi Bilgin mazbatasını alarak görevine başladı.

05.04.2019 05:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler seçiminde AK Parti'den Sivas Belediye Başkanı seçilen Hilmi Bilgin mazbatasını alarak görevine başladı.

Sivas Adliyesine giderek mazbatasını alan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin için, Adliye Konferans Salonunda tören düzenlendi. Törene AK Parti Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Mehmet Habip Soluk, Semiha Ekinci, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu ve çok sayıda partili katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerini Sivas'a yakışır bir şekilde geçirdiklerini belirterek, "Seçim sürecinin huzurlu ve Sivas'a yakışan bir şekilde geçmesinde emekleri olan bayta sayın valimize, emniyet müdürümüz ve emniyet teşkilatımıza, jandarma teşkilatına, seçim kurullarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Seçim sürecinin demokrasiye uygun bir şekilde geçmesi noktasında, sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak çevreci bir seçim kampanyası yürüten tüm siyasi partilere de arıca teşekkür ediyorum. Milletimiz kararını verdi, son sözünü söyledi. Bundan sonra bize önümüzde ki 5 yıl boyunca, Sivas'ımıza, milletimize ve hemşehrilerimize daha iyi nasıl hizmet yaparız bunun gayretinde olacağız. Yola çıktığımızda verdiğimiz söz gibi az konuşup çok çalışarak, ben değil biz anlayışı ile ortak akıl ve istişare ile inşallah bu güzel şehre daha iyi hizmet vermenin gayreti içinde olacağız" dedi.

Bilgin, konuşmanın ardından Sivas Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Şennur Aksu Çalık'tan mazbatasını aldı.

'BİZİM DERDİMİZ MİLLETİMİZE HİZMET ETMEKTİR'

Mazbata töreninin ardından Sivas Belediyesi'ne gelen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'i burada görevde olan Sami Aydın karşıladı. Hilmi Bilgin ve beraberindeki çok sayıda partili daha sonra başkanlık makamına geçti. Devir teslim töreni sırasında vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle izdiham yaşandı. Belediye başkanlığı makamında düzenlenen törenle görevi devralan Hilmi Bilgin, bu zamana kadar yapılan hizmetlerden dolayı eski başkan Sami Aydın'a teşekkür ederek, "Başkanımızdan görevi devralmak üzere geldik ve sizlerin huzurundayız. Başkanımız 10 yıl boyunca Sivas'a büyük hizmetler yaparak Sivas'ın çehresini değiştirdi. İnşallah bizler de AK Parti belediyeciliğinin daha iyi örneklerini Sivas'ta göstererek, bu güzel şehre daha iyi hizmet nasıl veririz bunun derdini ve mücadelesini vereceğiz. Bu noktada en büyük destekçilerimiz dün olduğu gibi bugünde milletimiz olacak. Bizim derdimiz Sivas'ımıza ülkemize ve milletimize hizmet etmektir" dedi.

Görevini devreden Sami Aydın ise, "Bugün yeni bir umut, yeni bir başlangıç için buradayız. Elbette her şeyin bir başlangıcı ve sonu oluyor. Bugün Hilmi bey başladı ama bilmeli ki bunun sonu da olacaktır. Aynı anlayışla bundan 15 yıl önce biz başladık ve bu gün bırakıyoruz. Önemli olan gerçekten size güvenen ve inanan, size oy veren insanları mahcup etmemektir. Biz AK Parti belediyeciliğini bu şekilde anladık. Sivasımıza sayısız eserler bırakarak bugün bu bayrağı çok değerli arkadaşım Hilmi Bilgin'e teslim etmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Sivas Belediye Başkanı Bilgin hizmetlerinden dolayı Sami Aydın'a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Sivas Belediyesi\'nde Yeni Başkan Hilmi Bilgin Göreve Başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Belediyesi'nde Yeni Başkan Hilmi Bilgin Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement