Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın Açıklaması

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın Açıklaması

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Sivas'taki çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

10.04.2012 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Sivas'taki çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Aydın, Sivas'ta yapımı devam eden Adliye Binası'nın temmuz ayının sonunda teslim edileceğini söyledi.

Cumhuriyet Başsavcılığı Yemekhanesi'nde basın mensupları ile bir araya gelen Hasan Aydın, Sivas'ta yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yapımı devam eden Adliye Binası hakkında bilgi veren Aydın, binanın yapımının devam ettiğini söyleyerek, Temmuz ayının sonlarına doğru yapımın biteceğini söyledi. Adliye binası için gerekli siparişlerin verildiğini dile getiren Aydın, Eylül ayında yeni binaya taşınılabileceğini kaydetti. Başsavcı Hasan Aydın, "Bakanlık ilgilileri ile görüşülerek yerinde görülen iç mekan tadilatları ile daha da kullanışlı alanlar elde edilmiştir. Bugün itibariyle mahkeme duruşma salonu, hakim odası

ve kalemi şeklinde 8 adet yeni mahkeme kurulması için boş mahkeme suiti hazırdır. Bununla birlikte, uzun vadede iç mekanlarda küçük ölçekli tadilatlarla yeni mahkeme kurumuna imkan verilecek alanlar oluşturmak mümkündür." ifadelerini kullandı.

6 bin 284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu da değerlendiren Aydın, "Bu yasanın bir takım pratikte biz yargı mensupları ve kolluk çalışanlarının sıkıntıya düştüğü hususları gidermiştir. Çok genel hatları ile söylemek icap ederse, mülkü amir tarafından mağdur kadına ve beraberindeki çocuklara bulundukları yerde veya başka bir yerde uygun barınma yeri sağlanması, geçici maddi yardım yapılması, psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal bakımdan rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi, hayati tehlikesinin bulunması halinde ilgilinin talebi üzerine resen geçici koruma altına alınması imkanı getirilmiştir." şeklinde konuştu.

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın daha sonra, basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çekindi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement