Sivas'da Adli Yıl Açılışı - Son Dakika
Güncel

Sivas'da Adli Yıl Açılışı

Sivas\'da Adli Yıl Açılışı

Sivas Adliyesi'nde yeni adli yılın açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

05.09.2017 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Adliyesi'nde yeni adli yılın açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

Adliye Sarayı'ndaki konferans salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, yeni adli yılın hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Biz adalet ve hak dağıtıyoruz. Bu dağıtım işi de zor bir iş. Bu işi tek bir kurumun hakkıyla dört başı mamur yapması mümkün değil. Bu yüzden herkesin, toplumun tüm kesimlerinin bu adalet ve hak dağıtım işine destek vermesi gerekir." dedi.

İrcal ayrıca, yargılama makamı olarak üç önemli ayaklarının olduğunu dile getirerek, "Karar veren hakimlerimiz, iddia makamı olarak cumhuriyet savcıları ve mesleğin ayrılmaz parçası avukat meslektaşlarımız bu üç ayağı dengeli, uyumlu verimli çalıştığı zaman bu iş daha kolay, daha güzel, daha verimli, daha iyi olacağı kanaatindeyim. Bunlardan herhangi birisi eğildiği, büküldüğü, destek vermediği zaman bu iş olmaz, adalet ve hak tam anlamıyla yerini bulmaz." ifadelerini kullandı.

Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya da adli yıl açılış törenin tatil sürecinden sonra yapılan bir başlangıç olduğunu söyledi.

Törende konuşan Sivas Baro Başkanı Hakan Bahadır da şunları kaydetti:

"İş yükü haricinde birçok sorunu bulunan yargı için nihai çözüm yargının tüm unsurlarının katılımıyla şekillenecek yargı reformuyla sağlanacaktır. Bu konudaki çalışmaların ivedilikle başlamasını temenni ediyorum. Yargılamaları devam eden FETÖ/PDY sanıklarının etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma istemleri desteklenmeli, sanıklar bu yönde teşvik edilmelidir. Bu durum örgütün tamamen çökertilmesi için zorunludur. Yargılama sabırla ve usul kurallarına uygun şekilde yapılmalı. Aksi halde bu eksikliklerden ne yazıkki suçlular faydalanacaktır. Bu yargılamalar sonucunda suçlu bulunacakların hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarını diliyor ve bekliyoruz." dedi.

Törene Vali Davut Gül, Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya, savcılar, hakimler ve adliye çalışanları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas'da Adli Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement