Sivas Davası'nda Gerekçeli Karar Çıktı - Son Dakika
Güncel

Sivas Davası'nda Gerekçeli Karar Çıktı

Sivas Davası\'nda Gerekçeli Karar Çıktı

Zaman aşımından düşen Sivas Davası'nda gerekçeli karar açıklandı.

06.04.2012 13:19  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin nefesini tutarak izlediği Madımak olayının davası geçtiğimiz günlerde zaman açımı sebebi ile düşürülmüştü şimdi de mahkeme gerekçeli kararı açıkladı.

Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2'si ölü, toplam 7 sanıklı Sivas Madımak olayları ile ilgili dava zaman aşımından düşmüştü.

Mahkemenin gerekçeli kararı belli oldu.

Buna göre 7 sanığın Madımak Oteli'nin yakılmasıyla ilgisi olmadığı sadece gösteri yürüyüşüne katılmakla yargılandıkları ortaya çıktı.

Sanıklar hakkında somut delil bulunmazken 2 polisin bu isimleri gösteri yürüyüşünde gördükleri yönündeki beyanları baz alındı.

MADIMAK OLAYLARI

Kamuoyunda 'Sivas Katliamı' olarak da adlandırılan Madımak olayları 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilmiş olan Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında meydana gelmişti.

Şenlikleri protesto eden binlerce kişiden oluşan karşıt grup, kentin Hükümet Konağı'nı taşlamaya ve slogan atmaya başladı ve şenlikler için kente gelen konukların kaldığı Madımak Oteli'ne doğru yürüyüşe geçti.

Grup önce Madımak Oteli önündeki araçları ateşe verdi ve oteli taşladı. Daha sonra Madımak oteli tutuşturulan perdeler ve alt katta bulunan eşyalarla birlikte yakıldı. Otele sığınmış olan kişilerden, aralarında Asım Bezirci, Nesimi Çimen ,Muhlis Akarsu, Metin Altıok ve Hasret Gültekin'in de bulunduğu 35 kişi yanarak veya dumandan boğularak yaşamını yitirdi.

Aralarında Aziz Nesin'in de bulunduğu 51 kişi de olaylardan kendi olanaklarıyla, ağır yaralarla kurtuldu. İtfaiye merdiveniyle kurtarılmaya çalışılan Aziz Nesin, merdivendeki görevli tarafından darp edilip, merdivenden itfaiye aracı etrafında toplanan karşıt görüşlü kalabalığa doğru itildi.

Başından yaralanan Aziz Nesin'i linç girişiminden araya giren polisler kurtarmıştı. Yaralılar, polis arabalarıyla Tıp Fakültesi Hastanesi`ne götürülürken olay yerinde ikisi göstericilerden olmak üzere toplam 37 kişi can vermişti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sivas Davası'nda Gerekçeli Karar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement