Sivas Demir Çelik İşçileri İş Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Sivas Demir Çelik İşçileri İş Bıraktı

Sivas Demir Çelik İşçileri İş Bıraktı

SİDEMİR'de çalışan işçiler, 12 arkadaşlarının işten çıkarıldığı gerekçesiyle kent merkezinde iş bırakma eylemi başlattı.

04.06.2013 14:42  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan işçiler, 12 arkadaşlarının işten çıkarıldığı ve maaşlarının taksitle ödendiği gerekçesiyle kent merkezinde iş bırakma eylemi başlattı.

Dün gece saatlerinde kent merkezinde eylem yaparak işten çıkarılan arkadaşlarının yeniden işe alınmasını ve maaşlarının düzenli ödenmesini isteyen işçiler, bugün iş bıraktı. Sabah saatlerinde kent meydanında toplanan yaklaşık 450 işçi, çeşitli sloganlar atarak basın açıklaması yaptı. İşçiler adına basın bildirisi okuyan Mustafa Erturhan şöyle dedi:

"Bizler Sivas Demir Çelik işçileri olarak 2004 yılından bu yana Erol Evcil, TMSF ve kayyum heyeti altında çalışmaktayız. Bizler SİDEMİR emekçileri olarak mağduriyetimizin giderilmesi hususunda, başta üyesi olduğumuz Türk Metal Sendikası olmak üzere sivil toplum örgütleri, kayyum heyeti, siyasi partiler ve Sivas kamuoyundan bir destek görmemekteyiz. Bizim derdimiz sadece ekmeğimiz. Biz çoluğumuza çocuğumuza ekmek götüremiyoruz, 2004'den bu yana düzenli bir şekilde maaş alamadık. Biz buradan tüm yetkililere sesleniyoruz, artık bizim sesimizi duysunlar. Şirket yetkilileri bize baskı yapıyorlar. Biz olmasak da diğer illerden işçi getireceklerini söylüyorlar. Sivas buna izin vermesin. Biz hakkımızı alana kadar işbaşı yapmayacağız. Çıkanlar işe yeniden alınmadığı sürece kesinlikle işbaşı yapılmayacak. Bunu tüm Sivas, tüm Türkiye duysun."

Basın açıklaması sırasında bazı işçiler, eylem alanına gelen şirket yetkilisi Tolga Demirel ile görüştü. Demirel'in işten çıkarılan kişilerin tekrar işe alınmayacağını ve şu anda işçilere ödeme yapılmayacağını söyledi. İşçiler bunun üzerine Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesine yürüyerek bir süre burada oturma eylemi yaptı. İşçiler daha sonra müze bahçesine getirdikleri davul- zurna eşliğinde halay çekip çiftetelli oynadı. İşçiler, istekleri yerine getirilinceye kadar eylemlerine devam etme kararlarını açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Demir Çelik İşçileri İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement