Sivas Demokrasi Platformu'ndan 'Madımak' Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Sivas Demokrasi Platformu'ndan 'Madımak' Tepkisi

Sivas Demokrasi Platformu\'ndan \'Madımak\' Tepkisi

Sivas Demokrasi Platformu üyeleri, Madımak Olayları suçlularının DDK aracılığıyla aklanmaya çalıştığını öne sürdü.

09.01.2013 15:50  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Demokrasi Platformu üyeleri, Madımak Olayları suçlularının Devlet Denetleme Kurulu (DDK) aracılığıyla aklanmaya çalıştığını öne sürerken, "Tarihin ters yüz edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Kent Meydan'ında açıklama yapan ve yaklaşık 100 kişiden oluşan Sivas Demokrasi Platformu üyelerine CHP, Alevi Kültür Derneği ve Eğitim-Sen gibi bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları destek verdi. Grup adına basın bildirisini Halkevleri Sivas Şube Başkanı Adnan Yıldırım okurken, 2 Temmuz 1993'teki Madımak Olayları'nın dava sürecinde katil ve yakınlarının mağdur ailelere yönelik hakarette bulunduğunu öne sürerek, katillerin avukatlığını yapan bazı kişilerin milletvekili olduğunu ve AK Parti iktidarınca bakan yapılarak ödüllendirildiğini söyledi. Olayın zaman aşımına uğramasına tepki gösteren Yıldırım, "Mağdur ailelerin, bu davanın insanlık suçu kapsamında değerlendirilmesi talepleri görmezden gelinmiştir. Tam aksine bu dava bilinçli olarak zaman aşımına uğratılarak, azmettiren anlayışı aklayıp, insanlık tarihine yeni kara leke eklemişlerdir" dedi.

Geçen yılın Kasım ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Sivas Olayları'nı araştırması için DDK'yı görevlendirmesini eleştiren Yıldırım, şöyle dedi:

"Yıllarca katillerin ideolojik olarak avukatlığını yapan bazı güçler, en son DDK'yı devreye sokarak; katilleri ve o anlayışı aklamanın çabasına düşmüşlerdir. DDK, idarenin hukuka uygunluğunun düzenli ve verimli şekilde yürütülmesi amacıyla çalışmaktadır. Ancak, her nedense dava zaman aşımına uğramadan evvel devreye sokulmayan DDK, davanın zaman aşımına uğramasından ve karar sonucu Başbakan Erdoğan'ın 'Karar milletimize hayırlı olsun' kutlamasından sonra devreye girmiştir. Sivas'ta bu anlayışın savunucusu 114 kuruluş, Sivas Valiliği'nin yönlendirmesiyle derin devlet ve çete ilişkilerini örterek, mağdurları suçlu, katilleri gaza gelen mağdurlar olarak ilan edip aklama düşüncesinden hareketle DDK süreci başlatılmıştır. Bizler tarihi ters yüz etmek isteyen anlayışlara karşı kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz." - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Demokrasi Platformu'ndan 'Madımak' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement