Sivas Doktorlar, Sağlıkta Şiddete Karşı Çalıp Söyledi-2 - Son Dakika
Güncel

Sivas Doktorlar, Sağlıkta Şiddete Karşı Çalıp Söyledi-2

Sivas Doktorlar, Sağlıkta Şiddete Karşı Çalıp Söyledi-2

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi doktor ve sağlık personeli sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete karşı farkındalık oluşturmak için 'Sağlıkta şiddete karşı çal' projesi kapsamında kamera karşısına geçti.

11.03.2015 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi doktor ve sağlık personeli sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete karşı farkındalık oluşturmak için 'Sağlıkta şiddete karşı çal' projesi kapsamında kamera karşısına geçti. Doktor ve sağlık çalışanları Aşık Mahzuni Şerif'in 'İşte Gidiyorum çeşm-i siyahım' ile Sivas Divriği yöresinden 'Kara duta yaslandım' parçalarını seslendirdi.

Projesi CÜ Tıp Fakültesi Dermotoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Melih Akyol ve pratisyen hekim Özgür Kurtkulağı ve Tayfur Aktaş tarafından hazırlanan çalışmada doktor ve sağık personeli 2 türkü seslendirdi. Çeşitli sitelerde yayınlanmaya başlayan video "En değerli emanetiniz için varız. Aramızda, bilinen tüm yasalardan daha anlamlı, daha güçlü bir anlaşma var. En değerli varlığını güvenle emanet edecek kadar, anlamlı ve güçlü. Bu anlaşmayı bu günlerde bozmaya çalışanlar var. Buna siz de şahit oluyorsunuz. Sağlık emekçilerine şiddet gittikçe büyüyor. Artık el ele verip, tüm neden olanları kınama zamanı. Çünkü biz önce insanız. Sizinle hüzünlenir, sizinle güleriz. Hüzünlü türkü de neşeli türkü de söyleriz. Sağlık emekçilerine yapılan şiddeti hep birlikte kınıyoruz" ifadeleri ile başladı. Üniversite kampus alanı, hastane önü ve acil servis önünün yanı sıra Sivas'ın çeşitli mekanlarında yapılan çekimlerde doktor ve sağlık porsoneli Aşık Mahsuni Şerif'in, 'İşte gidiyorum çeşmi siyahım' ve Sivas Divriği yöresine ait 'Kara duta yaslanmadım' türkülerini seslendirdi.

Videonun çeşitli tarihlerde hastanen acil servisinde 3 doktorun saldırıya uğraması nedeni ile farkındalık oluşturmak için hazırlandığı belirtilerek, "Bu çalışma 2014 Ağustos'unda Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Serviste çalışan üç intern doktor çalışan arkadaşımızın hasta yakınları tarafından darp edilmesi sonrası son yıllarda sağlık personeline yönelik artan şiddete, sağlık emekçilerinin değersizleştirilmesine ve sağlık sektöründeki piyasalaşmaya karşı bir tepki olarak çıkmıştır. Klipte her türlü şiddete maruz kalan ve can güvenliği risk altındaki sağlık çalışanları olarak bu tepkiyi sazlarımız ve sözlerimiz ile dile getirdik. Umarız bu şiddeti önlemek için türkülerimize kulak verilir. Mesleğimiz onurumuzdur! Bu şiddet sona ersin" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Doktorlar, Sağlıkta Şiddete Karşı Çalıp Söyledi-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement